Ανάπτυξη startup επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος Orange Grove

Ανάπτυξη start up επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος Orange GroveΑνάπτυξη startup επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος Orange Grove

 

Οι ενδιαφερόμενοι για την ανάπτυξη των startup επιχειρήσεων τους μέσω του προγράμματος Orange Grove μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2013.

Αλλά τι είναι το πρόγραμμα Orange Grove ?

Σε ποιούς απεθύνεται και ποιές είναι οι προϋποθέσεις συμετοχής σε αυτό ;

Το Orange Grove project αποτελεί πρωτοβουλία της Oλλανδικής πρεσβείας στην Ελλάδα, η οποία σε συνεργασία με Ελληνικές και Ολλανδικές εταιρείες και πανεπιστήμια, παρέχει επιχειρηματική καθοδήγηση, στήριξη και χώρο εργασίας σε νέες επιχειρήσεις.

Οι συμετέχοντες στο πρόγραμμα αυτό, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια και workshops με σκοπό την απόκτηση βασικών γνώσεων σε θέματα όπως το branding, η έρευνα αγοράς , εταιρικά θέματα, χρηματοοικονομικά, αλλά και γενικότερη βοήθεια σχετικά με την αποτελεσματική οργάνωση της νέας επιχείρησης.

Για την ανάπτυξη των startup επιχειρήσεων, το Orange Grove καθοδηγεί τους συμμετέχοντες στο πως να αναζητήσουν ή να προσελκύσουν κεφάλαια από venture capitals η άλλα funds.

Οι start-up επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος Orange Grove θα έχουν ευκαιρίες διασύνδεσης (networking) και γνωριμίας με επιχειρηματίες και επιχειρήσεις μέσα από ένα ευρύ φάσμα εταιριών.

Σε όλη την διάρκεια του προγράμματος οι εταιρίες υποστηρικτές του Orange Grove, μέσα από συναντήσεις, παρέχουν καθοδήγηση και συμβουλές σχετικά με θέματα όπως τρόποι χρηματοδοτήσης, κατάρτιση επιχειρηματικού πλάνου, νομική υποστήριξη αλλά και εκειδικευμένο business mentoring για κάθε συμμετέχοντα.

Για να μπορεί κάποιος να υποβάλει αίτηση συμμετοχής στο Orange Grove, έως τις 30 Οκτωβρίου 2013 πρέπει:

  • Να έχει μια ενδιαφέρουσα επιχειρηματική ιδέα.

  • Να έχει γενηθεί μετά από την 1/1/1979.

  • Να είναι Ευρωπαίος πολίτης.

  • Να θέλει να ξεκινήσει την δικιά του εταιρία ή να έχει ήδη εταιρία με έναρξη μετά την 1/1/2011.

Η εταιρεία VK Premium Σύμβουλοι Επιχειρήσεων στηρίζει ενεργά τις startup επιχειρήσεις.

Στηρίζοντας το Orange Grove project, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία της Oλλανδικής πρεσβείας, η VK Premium έχει αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο (mentoring) σχετικά με την κατάρτιση business plans και την εύρεση χρηματοδότησης για τις start-ups που συμμετέχουν στο Orange Grove.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Orange Grove και την αίτηση συμμετοχής δείτε εδώ:

http://www.orangegrove.biz/applying-for-orange-grove.html