Απολογισμός: αιτήσεις υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο – 2014

Απολογισμός: αιτήσεις υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο – 2014

Οι αιτήσεις υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο σημείωσαν εντυπωσιακή άνοδο σύμφωνα με τα στοιχεία της πρώτης περιόδου του 2014, η οποία ολοκληρώθηκε στις 5 Μαρτίου λόγω των επικείμενων αλλαγών στο νομικό πλαίσιο της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων που κατατέθηκαν στον Α’ κύκλο του 2014 αυξήθηκε σχεδόν κατά τέσσερις φορές και ανήλθε στα 4 δις. ευρώ έναντι των 847 εκκατομυρίων ευρώ του Β’ κύκλου 2013.
Απολογισμός: αιτήσεις υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο A κύκλου 2014

 

Συνολικά κατατέθηκαν πανελλαδικά 732 αιτήσεις υπαγωγής (τρεις φορές περισσότερες σε σχέση με το 2013) στον Ν.3908/11 στο πλαίσιο του Α’ κύκλου του 2014 με τη συνολική αιτούμενη ενίσχυση να ανέρχεται σε 1,2 δις σε σχέση με τα 303 εκκατομύρια ευρώ της αιτούμενης ενίσχυσης στο 2013.

 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης επισήμανε τα εξής σχετικά με τον απολογισμό των αιτήσεων υπαγωγής για τον πρώτο κύκλο του 2014:

Οι αναπτυξιακοί νόμοι κρίνονται στην πράξη, από την αγορά. Για τρίτο συνεχόμενο κύκλο αιτήσεων, μετά την ψήφιση του Ν. 4146 (Απρίλιος 2013) παρατηρούμε αύξηση αιτημάτων και συγκεκριμένα το 2014 υπερ-τετραπλασιασμό του προϋπολογισμού των επενδυτικών σχεδίων και των αιτημάτων υπαγωγής. Το έντονο ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις, ειδικά από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι άλλη μια έμπρακτη απόδειξη ότι βελτιώνεται το οικονομικό κλίμα στην χώρα μας.
Οι τροποποιήσεις του αναπτυξιακού νόμου το 2013 είχαν στόχο την άμεση βελτίωση της ρευστότητας και την απλούστευση των διαδικασιών, ώστε να ενθαρρύνει άμεσα και να χρηματοδοτήσει νέα έργα. Ενόψει του νέου Ευρωπαϊκού Χάρτη 2014-2020 εργαζόμαστε ήδη για την αναμόρφωση του αναπτυξιακού Νόμου.
Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πλαίσιο θα διατηρεί όλα τα θετικά στοιχεία που διαμορφώθηκαν το τελευταίο διάστημα. Ταυτόχρονα όμως θα είναι ενταγμένο στο «δεκαετές σχέδιο για την ανάπτυξη» που εκπονεί η κυβέρνηση προκειμένου να συμβάλει στην έμπρακτη στήριξη του νέου αναπτυξιακού και παραγωγικού προτύπου.

Η VK PREMIUM ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΕ μία από τις καλύτερες και ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων σας βοηθά να επιλέξετε προγράμματα επιδοτήσεων που ανταποκρίνονται ιδανικά στις ανάγκες της επιχείρησής σας καθώς και στην οργάνωση, ανάπτυξη και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών.

Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας ενημερώσουμε για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα για την υλοποίηση των επενδυτικών σας σχεδίων.