Απόφαση παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης έργων στο πρόγραμμα “Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες

Απόφαση παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης έργων στο πρόγραμμα “Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες

Με την υπ’ αριθμ. ΟΙΚ.70538/572/30.06.2015 απόφαση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη παρατάθηκε ο χρόνος υλοποίησης των ενταγμένων έργων στο Πρόγραμμα «Μεταποίηση Στις Νέες Συνθήκες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 αντιστοίχως.

Ο Οδηγός Προγράμματος τροποποιήθηκε ως ακολούθως:

1) Αντικαθίσταται το κεφάλαιο 9 «ΧΡΟΝΟ∆ΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΕΝ∆ΥΣΗΣ», ως εξής: Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε:
• Τριάντα (30) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης της επιχείρησης με δυνατότητα παράτασης έως 30/10/2015, εφόσον το αίτημα υποβληθεί πριν την ημερομηνία ολοκλήρωσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου. Κατ’ εξαίρεση, δύναται να δοθεί πρόσθετη παράταση τριών μηνών μόνο σε περιπτώσεις τεκμηριωμένης ανωτέρας βίας.
Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα τροποποίησης του επενδυτικού σχεδίου όπως λεπτομερώς ορίζεται στο Κεφ. 14 του παρόντος οδηγού.

2) Τροποποιείται το τελευταίο εδάφιο της τρίτης παραγράφου του υποκεφαλαίου 14.4 «Χρηματοδότηση – Υποβαλλόμενα ∆ικαιολογητικά», ως εξής:
Επίσης απεντάσσονται επιχειρήσεις (δικαιούχοι) οι οποίες εντός 30 μηνών αντίστοιχα (ή έως 30/10/2015 εάν έχει εγκριθεί παράταση) δεν υπέβαλαν αίτημα και έκθεση ολοκλήρωσης.

3) Αντικαθίσταται το υποκεφάλαιο 14.5 «Παράταση ολοκλήρωσης του επενδυτικού σχεδίου», ως εξής: Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση του έργου εντός της προθεσμίας των προβλεπόμενων 30 μηνών οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τεκμηριωμένη αίτηση παράτασης ολοκλήρωσης του έργου στον ΕΦΕΠΑΕ. Η διάρκεια της παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης καθορίζεται έως την 30/10/2015. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να υποβληθεί η σχετική αίτηση πριν την ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου και να έχει καταβληθεί (εξοφλημένες δαπάνες) το 30% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού. Η παράταση δεν μπορεί να υπερβαίνει την 30/10/2015. Περαιτέρω παράταση μέχρι 3 μήνες δίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις (περιπτώσεις ανωτέρας βίας) και εφόσον υπαίτιος για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου δεν είναι ο δικαιούχος του έργου.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση: Απόφαση παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης έργων στο πρόγραμμα “Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες