27 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού – ΕΣΠΑ ενίσχυσης τουριστικών επιχειρήσεων

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, όπως θεσπίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970. Ο εορτασμός αυτός επικαλείται την μέγιστη οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική και πολιτική συμβολή του τομέα του τουρισμού στην ανάπτυξη της διεθνούς κοινότητας.

Για το 2021, η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, είναι αφιερωμένη στη χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη και ανάπτυξη (Tourism for Inclusive Growth). Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO (Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού), Ζουράμπ Πολολικασβίλι, επισημαίνει πως ο τουρισμός θα πρέπει να έχει ως προτεραιότητά του την επίτευξη των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.


Στην Ελλάδα οι τουριστικές επιχειρήσεις βίωσαν μια πρωτοφανή κρίση το 2020, ύστερα από δεκαετίες σταθερής ανάπτυξης. Ωστόσο, όσες τουριστικές επιχειρήσεις εμφάνισαν πτώση τζίρου περισσότερο από 30% το 2020 σε σχέση με το 2019 ενισχύονται από τo ενεργό επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Επανεκκίνησης Τουρισμού». Η Δράση στηρίζει την επανεκκίνηση Μικρομεσαίων και Μεγάλων Τουριστικών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία μέσω μη επιστρεπτέας επιδότησης έως 400.000€.

Δικαιούχοι της επιδότησης έως 400.000€ ανά ΑΦΜ:

  • Ξενοδοχεία
  • Καταλύματα
  • Ενοικιαζόμενα δωμάτια
  • Camping
  • Tουριστικά γραφεία / πρακτορεία
  • Επιχειρήσεις εκμετάλλευσης τουριστικών λεωφορείων

Περιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις franchise υπό προϋποθέσεις.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

  • Μείωση ετήσιου τζίρου 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερη ή ίση του 30%.
  • Προσωπικό έτους 2019 τουλάχιστον ίσο με 1 Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ)

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:έως 29 Σεπτεμβρίου 2021

Μάθετε αν μπορείτε να επωφεληθείτε από την επιδότηση ΕΔΩ


Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων μάλιστα, χαρακτήρισε την φετινή τουριστική χρονιά επιτυχημένη, αφού ξεπέρασε τις προβλέψεις και πέτυχε αύξηση τουριστικών εσόδων μεγαλύτερη από 50% σε σύγκριση με το 2019.


Επικοινωνήστε σήμερα με τη VK PREMIUM Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε από τις ενεργές επιδοτήσεις. Μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ή να καλέσετε στο 210-6835560.

Φόρμα Επικοινωνίας

CAPTCHA image

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση