Απόφαση παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης έργων στο πρόγραμμα “Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων”

Απόφαση παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης έργων στο πρόγραμμα “Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων”

Με την υπ’ αριθμ. ΟΙΚ.70542/573/30.06.2015 απόφαση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη παρατάθηκε ο χρόνος υλοποίησης των ενταγμένων έργων στο Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 αντιστοίχως.

Ο Οδηγός Προγράμματος τροποποιήθηκε ως ακολούθως:

Α) Αντικαθίσταται το κεφάλαιο 10 «Χρονική ∆ιάρκεια Υλοποίησης Έργων», ως εξής: «Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε 34 (τριάντα τέσσερις) μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης της επιχείρησης, με δυνατότητα παράτασης έως και 30-10-2015, εφόσον το αίτημα υποβληθεί πριν την τυπική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου.»

Β) Τροποποιείται η πέμπτη παράγραφος του υποκεφαλαίου 14.4 «Χρηματοδότηση – Υποβαλλόμενα ∆ικαιολογητικά», ως εξής: «Επίσης απεντάσσονται επιχειρήσεις (δικαιούχοι), οι οποίες εντός 34 μηνών αντίστοιχα (ή έως τις 30-10-2015 εάν έχει εγκριθεί παράταση) δεν υπέβαλαν αίτημα και έκθεση ολοκλήρωσης.»

Γ) Αντικαθίσταται το υποκεφάλαιο 14.7 «Παράταση ολοκλήρωσης του επενδυτικού σχεδίου», του κεφαλαίου 14, ως εξής: «Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση του έργου εντός των
προθεσμιών που αναφέρονται στο κεφ. 10, (δηλαδή εντός 34 μηνών) οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τεκμηριωμένη αίτηση παράτασης ολοκλήρωσης του έργου στον ΕΦΕΠΑΕ. Η διάρκεια της παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης καθορίζεται έως την 30/10/2015. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να υποβληθεί η σχετική αίτηση πριν την ημερομηνία λήξης των 34 μηνών και να έχει καταβληθεί τουλάχιστον το 30% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού (εξοφλημένες δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων προκαταβολών). Περαιτέρω παράταση μέχρι τρεις (3) μήνες δίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανωτέρας βίας και εφόσον υπαίτιος για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου δεν είναι ο δικαιούχος του έργου.»

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, συμπληρώνονται και προσαρμόζονται τα αντίστοιχα χωρία του Οδηγού του προγράμματος.

Δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ.