Απόφαση παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης έργων στο πρόγραμμα “Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα”

Απόφαση παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης έργων στο πρόγραμμα “Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα”

Με την υπ’ αριθμ. ΟΙΚ.70546/574/30.06.2015 απόφαση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη παρατάθηκε ο χρόνος υλοποίησης των ενταγμένων έργων στο Πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 αντιστοίχως.

Ο Οδηγός Προγράμματος τροποποιήθηκε ως ακολούθως:
1) Αντικαθίσταται το κεφάλαιο 10 «Χρονική ∆ιάρκεια Υλοποίησης Έργων», ως εξής: «Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε 24 (εικοσιτέσσερις) μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης της επιχείρησης, με δυνατότητα παράτασης δεκαεπτά (17) μηνών και μέχρι τις 30-10-2015, εφόσον το αίτημα
υποβληθεί πριν την τυπική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου.
Για τις νέες εντάξεις που δύναται να προκύψουν κατόπιν εξέτασης και αποδοχής σχετικών αιτημάτων θεραπείας, η διάρκεια υλοποίησης των έργων ορίζεται εξ αρχής σε εικοσιτέσσερις (24) μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης της επιχείρησης στο πρόγραμμα. Για τις περιπτώσεις αυτές και μόνο, η χρονική διάρκεια υλοποίησης των έργων δεν μπορεί να υπερβαίνει την 15/12/2015».

2) Τροποποιείται η πέμπτη παράγραφος του υποκεφαλαίου 14.4 «Χρηματοδότηση – Υποβαλλόμενα ∆ικαιολογητικά», ως εξής: «Απεντάσσονται αυτόματα και οι επιχειρήσεις (δικαιούχοι) οι οποίες εντός 24 μηνών αντίστοιχα (ή 41 μηνών εάν έχει εγκριθεί παράταση) δεν υπέβαλαν αίτημα και έκθεση ολοκλήρωσης, καθώς και το φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στις προθεσμίες που αναφέροντα στην τελευταία παράγραφο της περίπτωσης (∆) «Παραλαβή του έργου» του υποκεφαλαίου 14.2 «Παρακολούθηση Έργου», του κεφάλαιο 14, όπως τροποποιείται.»

3) Αντικαθίσταται το υποκεφάλαιο 14.7 «Παράταση ολοκλήρωσης του επενδυτικού σχεδίου», του κεφάλαιο 14, ως εξής: «Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση του έργου εντός των προθεσμιών που αναφέρονται στο κεφ. 10, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τεκμηριωμένη αίτηση παράτασης ολοκλήρωσης του έργου στον ΕΦΕΠΑΕ πριν το πέρας του έργου (24 μήνες – βλέπε κεφάλαιο 10). Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να υποβληθεί η σχετική αίτηση πριν την ημερομηνία αυτή και να έχει καταβληθεί τουλάχιστον το 30% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού (εξοφλημένες δαπάνες,
συμπεριλαμβανομένων προκαταβολών). Η παράταση δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δεκαεπτά (17) μήνες και μέχρι τις 30-10-2015. Περαιτέρω παράταση μέχρι τρεις (3) μήνες δίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανωτέρας βίας και εφόσον υπαίτιος για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου δεν είναι ο δικαιούχος του έργου.»

4) Για τα έργα που θα ολοκληρωθούν μετά την 01-07-2015 και μέχρι τις 30-10-2015, η ημερομηνία μέτρησης των στόχων δεν θα υπερβαίνει τις 30-06-2016.

Δείτε το δελτίο τύπου: Απόφαση παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης έργων στο πρόγραμμα “Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα”