Νέος αναπτυξιακός νόμος – “στόχος να ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2016”

Νέος αναπτυξιακός νόμος – «στόχος να ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2016»

Νέος αναπτυξιακός νόμος – στόχος να ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2015

O νέος αναπτυξιακός νόμος θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2016. Σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη στην Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδ.Κωνσταντινόπουλου για την ανάπτυξη, ο νέος αναπτυξιακός νόμος στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και αναπτυξιακών έργων.  

Με βάση τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομίας για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, η διαβούλευση με πάνω 120 κοινωνικούς φορείς έχει ολοκληρωθεί, επόμενο βήμα είναι “ο νέος αναπτυξιακός νόμος ο κ. Σταθάκης είναι να μπορεί να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου”.

Ο κ.Σταθάκης έκανε ειδική αναφορά στις ενέργειες και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, τα οποία εκφράζονται μέσα από τον νέο αναπτυξιακό νόμο και αλλά και στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 (τέσσερις επιδοτήσεις ΕΣΠΑ βρίσκονται ήδη σε προδημοσίευση).

Συνεχίζοντας, υπουργός υπογράμμισε πως ότι το ΕΣΠΑ μέσα από τα πρώτα προγράμματα επιδοτήσεων «ξεκίνησε ομαλά» και πως «τις περασμένες 15 μέρες έγιναν οι πρώτες εξαγγελίες προγραμμάτων αποκλειστικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον τουρισμό και την αντιμετώπιση της ανεργίας».

Νέος αναπτυξιακός νόμος

Επίσης κατά τον υπουργό, στην προσπάθεια εύρεσης πόρων για την ενίσχυση αναπτυξιακών προγραμμάτων, η χώρα «συνάψε δάνειο με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 1 δισ., και εκταμιεύθηκαν τα πρώτα 330 εκατ. ευρώ», αλλά και ότι «υπήρξαν νέες ρυθμίσεις για την Ελλάδα» που εξασφάλισαν επιπρόσθετη ρευστότητα ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2015 – 2016.