Επιδότηση ΕΣΠΑ έως €100.000 για κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης

Επιδότηση ΕΣΠΑ έως 100.000 για κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης

Ενστάσεις και υποβολή νέας αίτησης μέχρι 19/11/2021

Υπάρχει η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης για τις επιχειρήσεις εστίασης που απορρίφθηκαν από τη χρηματοδότηση του προγράμματος ΕΣΠΑ “Επανεκκίνηση Εστίασης”.
Όσοι δυνητικοί ωφελούμενοι έχουν υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης μέχρι 30-7-2021 και εφόσον η αίτησή τους απορριφθεί, μπορούν να υποβάλλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης μέχρι 19-11.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν υφίσταται δικαίωμα επανυποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης για όσους υποβάλλουν ένσταση κατά της απορριπτικής απόφασης.

Συνεπώς, κάθε δυνητικός ωφελούμενος που θα διαπιστώσει απόρριψη της αίτησης του (και εφόσον αυτή έχει υποβληθεί μέχρι 30-7-2021), μπορεί να επιλέξει μεταξύ υποβολής ένστασης και επανυποβολής νέας αίτησης.

Επίσης, δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση, oι επιχειρήσεις εστίασης που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση για πρώτη φορά, καθώς η προθεσμία υποβολής έληξε στις 30/7/2021.

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας.


Στη VK PREMIUM – Σύμβουλοι επιχειρήσεων αναλαμβάνουμε την σύνταξη και υποβολή της αίτησης σας.

Φόρμα Δωρεάν προαξιολόγησης για επιδότηση ΕΣΠΑ Επανεκκίνηση Εστίασης έως 100.000 ευρώ (αφορά μόνο επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν ένσταση ή νέα αίτηση εφόσον έχει απορριφθεί η αίτηση που έχουν ήδη κάνει).

CAPTCHA image

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6835560

Email: info@vkpremium.com


Χαρακτηριστικά προγράμματος ΕΣΠΑ για την επανεκκίνηση επιχειρήσεων εστίασης

Το πρόγραμμα παρέχει στήριξη σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών τροφίμων, όπως εστιατόρια και κινητές υπηρεσίες τροφίμων, τροφοδοσία εκδηλώσεων, εξυπηρέτηση ποτών και άλλες δραστηριότητες εξυπηρέτησης τροφίμων, που επηρεάζονται από την έξαρση του κορονοϊού.

Το πρόγραμμα αφορά επιδότηση ΕΣΠΑ έως €100.000 για κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, κτλ.) το 2019 ή το 2020.

Επιδοτούμενο ποσό: 7% επί του τζίρου του κύριου ΚΑΔ εστίασης ή του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα του 2019.

Για τις επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί εντός του 2019 ή εντός του 2020 το ποσό της ενίσχυσης υπολογίζεται ως εξής:

[(κύκλος εργασιών 2019 ή 2020)/αριθμός ημερών λειτουργίας ]*365*7%.


Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 100.000 ευρώ ανά ΑΦΜ επιχείρησης εστίασης.

Ενστάσεις και υποβολή νέας αίτησης μέχρι 29/10/2021

Υπάρχει η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης για τις επιχειρήσεις εστίασης που απορρίφθηκαν από τη χρηματοδότηση του προγράμματος ΕΣΠΑ “Επανεκκίνηση Εστίασης”.
Όσοι δυνητικοί ωφελούμενοι έχουν υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης μέχρι 30-7-2021 και εφόσον η αίτησή τους απορριφθεί, μπορούν να υποβάλλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης μέχρι 29-10-2021.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν υφίσταται δικαίωμα επανυποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης για όσους υποβάλλουν ένσταση κατά της απορριπτικής απόφασης.

Συνεπώς, κάθε δυνητικός ωφελούμενος που θα διαπιστώσει απόρριψη της αίτησης του (και εφόσον αυτή έχει υποβληθεί μέχρι 30-7-2021), μπορεί να επιλέξει μεταξύ υποβολής ένστασης και επανυποβολής νέας αίτησης.


Δικαιούχοι

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ αφορά μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα της εστίασης. Περιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις franchise υπό την προϋπόθεση πλήρωσης ορισμένων κανονιστικών κριτηρίων του ΕΣΠΑ.

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους.


Επιλέξιμες  δραστηριότητες (ενδεικτικά)

 • Εστιατόρια, ταβέρνες, ψαροταβέρνες, ψησταριές με ζωντανή (ή χωρίς) μουσική.
 • Εστιατόρια ταχείας εξυπηρετήσεως (φαστ – φουντ) και εστιατόρια αυτοεξυπηρέτησης (self service)
 • Κέντρα διασκέδασης και κοσμικές ταβέρνες
 • Κυλικεία και καντίνες παντός τύπου
 • Πιτσαρίες, ψητοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ουζερι, μεζεδοπωλεία, σουβλατζίδικα.
 • Σνακ μπαρ, μπαρ, καφετέρειες, αναψυκτήρια, καφενεία
 • Catering για εκδηλώσεις, ιδιωτικές οικίες και επαγγελματικούς χώρους
 • Υπηρεσίες εφοδιασμού αεροσκαφών και σκαφών αναψυχής με έτοιμα φαγητά


Προϋποθέσεις συμμετοχής

 • Μείωση ετήσιου τζίρου 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερο ή ίσο του 30%.
 • Για τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019 για την πτώση του τζίρου υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας.
 • Συσταθείσες εντός του 2020 μπαίνουν αυτοδικαίως στη δράση.
 • Επιχειρήσεις εστίασης που ήταν σε στάδιο κατασκευής το 2019 και ξεκίνησαν να έχουν έσοδα το 2020, αντιμετωπίζονται ως συσταθείσες εντός του 2020.
 • Επιχειρήσεις εστίασης που είναι υπόχρεες σε υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.

Προθεσμία Υποβολών αιτήσεων: έως 31 Ιουλίου 2021 (προκειμένου να μπορέσουν να ενταθούν και οι εποχιακές επιχειρήσεις).

Η αξιολόγηση θα είναι άμεση και η εκταμίευση της επιχορήγησης θα γίνεται αμέσως μετά την ένταξη και την έγκριση της αίτησης, ενώ οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναλώσουν την επιχορήγηση μέχρι 31-12-2021. Ο έλεγχος θα γίνει με βάση τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και τα δηλωθέντα έξοδα.


Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης “σχεδιάσαμε τη μεγαλύτερη κλαδική δράση που έχει γίνει μέσω ΕΣΠΑ και αποφασίσαμε να καλύψουμε την αγορά υλικών, πρώτων υλών για την επανεκκίνηση” ενώ διευκρίνισε: “Η μόνη υποχρέωση τους είναι να προσκομίσουν μέχρι τις 31/12/2021 τα τιμολόγια αγοράς προϊόντων”.