Οι κύριες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης για το 2021 – Ξηρός ανθός ή αποστάγματα;

Φαρμακευτική κάνναβη

Μέχρι σήμερα η πλειονότητα των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης που χρησιμοποιείται παγκοσμίως έχει τη μορφή ξηρού ανθού και εκχυλισμάτων ελαίων.

Εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα στην αγορά προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης θα αναπτυχθούν οι παρακάτω κατηγορίες προϊόντων ανά γεωγραφική περιοχή:

Στον Καναδά παρατηρείται αύξηση της ζήτησης στα εκχυλίσματα, έλαια και άλλα φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης, ενώ παρατηρείται μικρότερη ζήτηση για ξηρό ανθό.

Η παραπάνω τάση για ακριβότερα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης παρατηρείται και σε πολλά Ευρωπαϊκά κράτη.

Αντίθετα, στις Η.Π.Α συνεχίζει να κυριαρχεί ο ξηρός ανθός ως το βασικό προϊόν φαρμακευτικής κάνναβης.

Συγχρόνως, παρατηρούμε μια ανάπτυξη στην αγορά των αδειοδοτημένων και εγκεκριμένων φαρμάκων κάνναβης. Φάρμακα, όπως το Sativex® και το Nabilone®, που έχουν υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές και εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) στην Ευρώπη, έχουν προσελκύσει όλο και περισσότερους ασθενείς.

Ρυθμιστικοί φορείς, γιατροί και ασφαλιστικές εταιρείες εκτιμούν πως τα φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης είναι ασφαλή, αφού έχουν ισχυρή τεκμηρίωση και ακρίβεια περιεκτικότητας.

Ο τομέας ανάπτυξης νέων προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης αυτή τη στιγμή ξεχειλίζει από καινοτομία, όσον αφορά στη χρήση νέων κανναβιδοειδών, στη μελέτη της χημικής σύνθεσης και τη βιοσύνθεσης άλλων ειδών κάνναβης, καθώς και στην εύρεση νέων συσκευών και μεθόδων χορήγησης προς τους ασθενείς.

Παράλληλα, νέες έρευνες για τη φαρμακευτική κάνναβη δίνουν ελπίδα στην ανθρωπότητα για νέες θεραπείες για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.


Η VK PREMIUM προσφέρει μια ολοκληρωμένη παλέτα συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη διευκόλυνση των επενδύσεων κάνναβης στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικής και σχεδιασμού, χαρτοφυλακίου προϊόντων σύμφωνα με τις τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις της αγοράς, την αδειοδότηση, τις επιχορηγήσεις που χρησιμοποιούν επενδυτικό δίκαιο, σχεδιασμό και κατασκευή της εγκατάστασης σύμφωνα με την ΕΕ GMP & GACP πρότυπα και στρατηγικές διανομής σε ξένες αγορές.

Φόρμα Επικοινωνίας

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση. Σημείωση: Ο προϋπολογισμός της επένδυσης για δημιουργία μονάδας καλιέργειας και επεξεργασίας Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα εκτιμάται στα 5 εκ. έως 7 εκ. ευρώ κατ΄ελάχιστον.