Γερμανία: 67% αύξηση της καλυπτόμενης δαπάνης για προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης από τα ασφαλιστικά ταμεία

Γερμανία: 67% αύξηση της καλυπτόμενης δαπάνης για προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης

Οι καλυπτόμενες δαπάνες για προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης στη Γερμανία έφτασαν σε νέα υψηλά επίπεδα κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2019, ενώ παρουσίασαν συνολική ετήσια αύξηση κατά 67% σε σχέση με το 2018, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Γερμανικής Εθνικής Ένωσης Ταμείων Ασφάλισης Υγείας (GKV-Spitzenverband).

Παρά τα προβλήματα εφοδιασμού στο τέλος του 2019, οι δαπάνες για αγορές προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης ανήλθαν στα 36,6 εκ. ευρώ (40 εκ. δολάρια) στο τέταρτο τρίμηνο του 2019, αυξημένες κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο όπου η αξία ανήλθε στα 32,3 εκ. ευρώ.

Οι ασφαλιστικοί  οργανισμοί (Statutory Health Insurers) οι οποίοι καλύπτουν περίπου το 90% του γερμανικού πληθυσμού, κάλυψαν συνολικά 123 εκ. ευρώ (132 εκ. δολάρια) προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης το 2019, έναντι των 74 εκ. ευρώ που καλύφθηκαν το 2018, παρουσιάζοντας αύξηση 67%.

Τα γερμανικά φαρμακεία το 2019 διεκπεραίωσαν 44% περισσότερες συνταγές σε σχέση με το το προηγούμενο έτος (267.348 συνταγές 2019, 185.370 το 2018).

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της αξίας δαπανών σε προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης σε σχέση με την ποσοστιαία αύξηση του αριθμού των συνταγών, δείχνει ότι αυξήθηκε κατά μέσο όρο η ποσότητα φαρμακευτικής κάνναβης που χορηγήθηκε ανά συνταγή.

Ο Δεκέμβριος 2019 ήταν ο μήνας με τις μεγαλύτερες σε αξία δαπάνες σε φαρμακευτική κάνναβη από την εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στις αρχές του 2017, με την συνολική αξία να φτάνει τα 13 εκ. ευρώ.

Μέγεθος Γερμανικής Αγοράς – 2019

Τα παραπάνω δεδομένα βασίζονται στις τιμές λιανικής στα φαρμακεία, τα οποία είναι τα μόνα εξουσιοδοτημένα σημεία πώλησης εγκεκριμένων προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης σε ασθενείς στη Γερμανία.

Η αξία της αγοράς φαρμακευτικής κάνναβης στην Γερμανία υπερβαίνει τα 123 εκ. ευρώ  καθώς δεν περιλαμβάνονται οι πωλήσεις που έχουν γίνει με συνταγή γιατρού αλλά δεν καλύφθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πηγή: https://mjbizdaily.com/insurance-covered-cannabis-in-germany-sets-fourth-quarter-record-pushing-2019-total-to-123-million-euros/

Η VK PREMIUM είναι εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων η οποία διαθέτει την εμπειρία σε επενδύσεις Φαρμακευτικής Κάνναβης ώστε να καθοδηγήσει τον επενδυτή σε έξυπνες στρατηγικές και επιλογές.

Φόρμα Επικοινωνίας


* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση. Σημείωση: Ο προϋπολογισμός της επένδυσης για δημιουργία μονάδας καλιέργειας και επεξεργασίας Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα εκτιμάται στα 5 εκ. έως 7 εκ. ευρώ κατ΄ελάχιστον.