Εγκρίθηκε από τον FDA η χορήγηση προϊόντος Φαρμακευτικής Κάνναβης για τη θεραπεία γενετικής διαταραχής

Εγκρίθηκε από τον FDA η χορήγηση προϊόντος Φαρμακευτικής Κάνναβης για τη θεραπεία γενετικής διαταραχής

Εγκρίθηκε από τoν FDA η χορήγηση προϊόντος Φαρμακευτικής Κάνναβης για τη θεραπεία μια συγκεκριμένης γενετικής διαταραχής.

Το φάρμακο CBD Epidiolex έλαβε νέα έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τη θεραπεία επιληπτικών κρίσεων που σχετίζονται με μια τρίτη ιατρική πάθηση.

Το φάρμακο της GW Pharmaceuticals, το οποίο χορηγείται από το στόμα είχε προηγουμένως εγκριθεί από τον FDA για τη θεραπεία επιληπτικών κρίσεων που σχετίζονται με δύο μορφές σοβαρής επιληψίας, το σύνδρομο Lennox-Gastaut και το σύνδρομο Dravet.

Η νέα έγκριση του FDA, που χορηγήθηκε στις 31 Ιουλίου 2020 στη θυγατρική εταιρεία της GW στις ΗΠΑ, Greenwich Biosciences, σημαίνει ότι το φάρμακο μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη θεραπεία κρίσεων που σχετίζονται με την οζώδη σκλήρυνση διεθνώς γνωστή ως Tuberous sclerosis complex (TSC), μια γενετική ασθένεια που πιστεύεται ότι επηρεάζει ένα στα 6.000 άτομα.

Το FDA ενέκρινε το Epidiolex για τη θεραπεία ασθενών με πάθηση TSC με ηλικία ενός (1 ) έτους και άνω. Επίσης επέκτεινε το ηλικιακό εύρος για τη χρήση του Epidiolex για τη θεραπεία επιληπτικών κρίσεων που προκαλούνται από τα σύνδρομα Lennox-Gastaut και Dravet, μειώνοντας την ελάχιστη ηλικία από δύο (2) ετών σε ένα (1) έτος .

Η νέα αυτή έγκριση ισχυροποιεί τη θέση των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης ως κατάλληλα για την θεραπεία συγκεκριμένων παθήσεων, και διευκολύνει  την πρόσβαση των ασθενών σε αυτά.

Οι πωλήσεις Epidiolex αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των εσόδων της GW Pharmaceuticals, τα οποία ανήλθαν στα 98,04 εκ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Πηγή: MJBizDaily

Η VK PREMIUM με την εξειδικευμένη ομάδα που διαθέτει για επενδύσεις Φαρμακευτικής Κάνναβης, συμβουλεύει τους πελάτες της για όλες τις τάσεις της αγοράς και τους καθοδηγεί για τη δημιουργία σωστής στρατηγικής για την είσοδό τους στην αγορά με τη βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων και του διεθνούς δικτύου συνεργατών της.

Φόρμα Επικοινωνίας

CAPTCHA image

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση. Σημείωση: Ο προϋπολογισμός της επένδυσης για δημιουργία μονάδας καλιέργειας και επεξεργασίας Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα εκτιμάται στα 5 εκ. έως 7 εκ. ευρώ κατ΄ελάχιστον.