Επιδότηση ΕΣΠΑ για τουριστική μονάδα με ανεξάρτητες πολυτελείς κατοικίες – Villas Vento Lefkada

Villas Vento Lefkada

Δείτε πως η VK PREMIUM ως σύμβουλος ανάπτυξης συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχή έγκριση της επιδότησης ΕΣΠΑ στην εταιρεία Villas Vento Lefkada για τη δημιουργία τουριστικής μονάδας με ανεξάρτητες πολυτελείς κατοικίες στη Λευκάδα.

Εταιρικό Προφίλ

Η επιχείρηση Villas Vento Lefkada ΙΚΕ εδρεύει στην Λευκάδα, στα Ιόνια νησιά. Η εταιρεία αποτελεί μια τουριστική μονάδα 3 ανεξάρτητων πολυτελών κατοικιών στο Καλαμίτσι της Λευκάδας, στη θέση Ψιλιθίριο.


Στόχος της εταιρείας

Η επιχείρηση ήθελε να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο επενδυτικό σχέδιο, δηλαδή την ανέγερση και τον εξοπλισμό νέας τουριστικής μονάδας. Πιο συγκεκριμένα, στόχος της εταιρείας ήταν η κατασκευή και λειτουργία 3 ανεξάρτητων κατοικιών υψηλής ποιότητας και αισθητικής, οι οποίες θα βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και την αρχιτεκτονική του νησιού. Όλες οι κατοικίες σχεδιάστηκαν να είναι ενεργειακά φιλικές προς το περιβάλλον και πλήρως ανεξάρτητες, ώστε να προσφέρουν ιδιωτικότητα στον επισκέπτη και απόλυτη άνεση στη διαμονή του. Επιπλέον, η εταιρεία επιθυμούσε να συνεργάζεται με τοπικές επιχειρήσεις και να οργανώνει περιηγήσεις με ποδήλατο, θαλάσσιες εκδρομές με σκάφη και μαθήματα surf και sup. Έτσι, οι ικανοποιημένοι πελάτες θα συμβάλλουν στη δημιουργία θετικής φήμης, ώστε το κατάλυμα να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών που αναζητούν μία διαφορετική εμπειρία διακοπών.


Κύριες προκλήσεις

 • Απαραίτητη ρευστότητα κεφαλαίων για την υλοποίηση του επενδυτικού έργου
 • Άμεση υλοποίηση της σχεδιαζόμενης επένδυσης
 • Ισχυρός ανταγωνισμός
 • Επίτευξη ανταγωνιστικής τιμολογιακής πολιτικής και καλή σχέση ποιότητας-τιμής

Ο Ρόλος μας

 • Εκπόνηση της απαιτούμενης τεχνικοοικονομικής μελέτης για το επενδυτικό σχέδιο για την επιτυχή έγκριση της αίτησης προς επιδότηση ΕΣΠΑ.
 • Συνεργαστήκαμε συστηματικά με την εταιρεία για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου business plan, το οποίο μεγιστοποίησε τις πιθανότητες έγκρισης της αίτησης.
 • Αναλάβαμε την κατάθεση του πλήρους φακέλου της αίτησης στις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να γίνει η αξιολόγησή και έγκρισή του στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.
 • Είχαμε την καθημερινή διαχείριση των απαιτούμενων παραστατικών (προσφορές, τιμολόγια, αποδείξεις πληρωμής, κτλ.) που απαιτούνται για την πλήρη τεκμηρίωση των επιδοτούμενων δαπανών.
 • Αναλάβαμε τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων μερών έτσι ώστε να επιτευχθεί η εκταμίευση του επιδοτούμενου ποσού εντός του προκαθορισμένου διαστήματος.

Στοιχεία επιδότησης

Το επενδυτικό σχέδιο εντάχθηκε στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της ίδρυσης και της λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Το πρόγραμμα αποσκοπούσε στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  στον τομέα του Τουρισμού, με την υποστήριξη και δημιουργία νέων τουριστικών μονάδων.

Υπό την καθοδήγηση της εταιρίας μας, η Villas Vento Lefkada έλαβε επιδότηση 50% επί του επιλέξιμου προϋπολογισμού.

Η επιχείρηση Villas Vento Lefkada ΙΚΕ επιδοτήθηκε για τις εξής δαπάνες:

 • Κτίρια, ιδιωτική πισίνα, χώρος στάθμευσης, διαμόρφωση και περίφραξη περιβάλλοντος χώρου
 • Μηχανήματα – Εξοπλισμός – Λευκά είδη – Συσκευές – Έπιπλα
 • Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας: Θερμομόνωση – Ενεργειακά κουφώματα και υαλοπίνακες – Κλιματιστικά – Ηλιακός συλλέκτης για παροχή ζεστού νερού
 • Προβολή – Κατασκευή ιστοσελίδας με δυνατότητα online κρατήσεων

Οφέλη από την επιδότηση

 • Βιωσιμότητα & Αύξηση της κερδοφορίας
 • Βελτίωση της αναγνωρισιμότητας και της ανταγωνιστικής θέσης στην τοπική κοινωνία
 • Ενίσχυση ενός εξωστρεφούς επιχειρηματικού προφίλ
 • Επίτευξη βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής
 • Εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος

Αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρείας

Η επιχείρηση χάρη στη χρηματοδότηση που έλαβε μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ πέτυχε τη βιωσιμότητά της επένδυσης και την άμεση κερδοφορία της από τον 3ο χρόνο λειτουργίας της.

Η χρηματοδότηση έδωσε τη δυνατότητα στους επενδυτές να προμηθευτούν με βέλτιστης ποιότητας οικοδομικά υλικά και εξοπλισμό.

Μεσοπρόθεσμα, η επιχείρηση μπορεί να εκσυγχρονίσει ποιοτικά τις υποδομές της και τις υπηρεσίες της, ενώ μακροπρόθεσμα, μπορεί να επεκτείνει τη δυναμικότητά της και να προχωρήσει στην ανέγερση νέας τουριστικής μονάδας.


Πώς υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις

Μπορούμε να συμβάλλουμε καθοριστικά στο αναπτυξιακό μέλλον των Ελληνικών επιχειρήσεων. Με 15 χρόνια εμπειρίας και σχεδόν 98% επιτυχία στην υποβολή αιτήσεων, είμαστε πάντα δίπλα στις επιχειρήσεις για να παρουσιάσουμε τα κατάλληλα επιδοτούμενα προγράμματα που ταιριάζουν στις αναπτυξιακές ανάγκες και μεγιστοποιούν τα οφέλη της κάθε επιχείρησης.

Φόρμα Επικοινωνίας

CAPTCHA image

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση