Νέα έρευνα για τις θεραπευτικές ιδιότητες της φαρμακευτικής κάνναβης σε ασθενείς με ινομυαλγία και χρόνιο πόνο

Medical cannabis search

Νέες κλινικές δοκιμές έχουν ξεκινήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Πανεπιστήμιο του Manchester, προκειμένου να διερευνηθούν και να μελετηθούν οι επιπτώσεις της χρήσης κανναβοειδών σε ασθενείς που πάσχουν από ινομυαλγία και χρόνιο πόνο.

Οι επιστήμονες και οι ερευνητές που διεξάγουν τη μελέτη αυτή τονίζουν τη μέγιστη σημασία και αναγκαιότητά της, προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστευτικότητα απέναντι στα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης σε μακροχρόνιο επίπεδο. Ήδη έχει παρατηρηθεί ανάπτυξη στην αγορά των αδειοδοτημένων και εγκεκριμένων φαρμάκων κάνναβης που προσελκύουν όλο και περισσότερους ασθενείς. Επίσης, μέσα από τη μελέτη αυτή που συμπληρώνεται με κλινικές δοκιμές, στόχος είναι να αποδειχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της χρήσης προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Έρευνες σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ

Οι πρώτες έρευνες θα γίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, ώστε να παρακολουθούνται άμεσα και γρήγορα τα χρονοδιαγράμματα των επιστημονικών διαδικασιών FDA και NHS και ταυτόχρονα, να πραγματοποιούνται οι φάσεις των δοκιμών. Ακόμα, θα ξεκινήσει μια πιλοτική μελέτη σε συνεργασία με μία διεθνώς αναγνωρισμένη κλινική ερευνητική ομάδα του Πανεπιστήμιου του Μάντσεστερ. Παράλληλα, στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν μοριακές και φαρμακοκινητικές μελέτες από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια σημαντική έρευνα κατά την οποία οι συμμετέχοντες ερευνητές, επιστήμονες, επαγγελματίες υγείας, ασθενείς και καταναλωτές αποδέχονται και υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνατότητες που προσφέρουν τα κανναβοειδή. Αναμένεται πως αυτή η έρευνα είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν κι άλλες πολλές που θα συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση των μοριακών και βιοχημικών επιδράσεων της κάνναβης σε κυτταρικό επίπεδο και θα στη συνέχεια, θα χρησιμοποιηθούν οι γνώσεις αυτές, για να κατασκευαστούν νέα φάρμακα. Σταδιακά λοιπόν, αναγνωρίζεται και ενισχύεται η αξία της φαρμακευτικής κάνναβης και των θεραπευτικών της ιδιοτήτων παγκοσμίως. Έτσι, εκτιμάται πως η ζήτηση και κατ’ επέκταση η δημιουργία και η διάθεση προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης θα ενισχυθούν σε αρκετά μεγάλο βαθμό τα επόμενα χρόνια.

Έρευνα του Ιδρύματος Samueli στις ΗΠΑ

Μάλιστα, μια άλλη διαδικτυακή έρευνα του Ιδρύματος Samueli στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι ένας στους πέντε ενήλικες ηλικίας 18-34 ετών χρησιμοποιούν ήδη προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, για να καταπολεμήσουν τον χρόνιο πόνο. Επομένως, αποδεικνύεται πως οι νέοι ενήλικες αναζητούν εναλλακτικούς και δραστικούς τρόπους που θα τους βοηθήσουν να διαχειριστούν τον πόνο τους μέσω της αυτοφροντίδας και πιθανόν να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν και αντίστοιχα φάρμακα από κανναβοειδή.


Η VK PREMIUM προσφέρει μια ολοκληρωμένη παλέτα συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη διευκόλυνση των επενδύσεων κάνναβης στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικής και σχεδιασμού, χαρτοφυλακίου προϊόντων σύμφωνα με τις τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις της αγοράς, την αδειοδότηση, τις επιχορηγήσεις που χρησιμοποιούν επενδυτικό δίκαιο, σχεδιασμό και κατασκευή της εγκατάστασης σύμφωνα με την ΕΕ GMP & GACP πρότυπα και στρατηγικές διανομής σε ξένες αγορές.

Φόρμα Επικοινωνίας

CAPTCHA image

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση. Σημείωση: Ο προϋπολογισμός της επένδυσης για δημιουργία μονάδας καλιέργειας και επεξεργασίας Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα εκτιμάται στα 5 εκ. έως 7 εκ. ευρώ κατ΄ελάχιστον.