Σημαντική ευκαιρία χρηματοδότησης αποτελούν τα χαμηλότοκα δάνεια μέσω του ΤΑΑ

Αναπτυξιακός Νόμος

Τα δάνεια που παρέχονται από το ΤΑΑ με επιτόκιο αναφοράς από 0,35%, αποτελούν σημαντική ευκαιρία χρηματοδότησης για τις ελληνικές επιχειρήσεις που σύντομα, λόγω των διεθνών συνθηκών, θα δουν το κόστος δανεισμού να αυξάνεται σημαντικά.

✅ Αφορούν όλες τις επιχειρήσεις, νέες ή υφιστάμενες
✅ Σταθερό και χαμηλό επιτόκιο για τα επόμενα 10 – 15 χρόνια
✅ Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης.


Πότε αναμένεται η αύξηση στο επιτόκιο αναφοράς του ΤΑΑ

Επισημαίνουμε ότι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην αίτηση χρηματοδότησης για να επωφεληθούν από το υφιστάμενο επιτόκιο αναφοράς, καθώς από το συνολικό ποσό του 1,6 δισ. ευρώ σύντομα θα εξαντληθεί. 

Μετά την εξάντληση του 1,6 δισ. που έχει δοθεί στις τράπεζες, οι νέες αιτήσεις χρηματοδότησης από το ΤΑΑ θα έχουν νέο αυξημένο επιτόκιο αναφοράς. Πάντως ακόμα και μετά την αύξηση του επιτοκίου, τα δάνεια από το ΤΑΑ, παραμένουν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τον επικείμενο ανοδικό κύκλο των επιτοκίων, όταν η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην πρώτη αύξηση επιτοκίου.


Δικαιούχοι – Πυλώνες Χρηματοδότησης ΤΑΑ

Όλες οι επιχειρήσεις, υφιστάμενες ή νέες, ανεξαρτήτως μεγέθους και νομικής μορφής μπορούν να αιτηθούν για τα παραπάνω χαμηλότοκα δάνεια, μέσω των συνεργαζόμενων τραπεζών.

Για να μπορέσει μια επιχείρηση να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΤΑΑ, θα πρέπει να προχωρήσει σε επενδυτικά έργα και πρωτοβουλίες που ανήκουν στους 5 πυλώνες χρηματοδότησης, δηλαδή έργα που προάγουν τη πράσινη μετάβαση, προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αναπτύσσουν την καινοτομία και την έρευνα, ενισχύουν την εξωστρέφεια και συμβάλλουν στην ανάπτυξη συνεργασιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Τα δάνεια του ΤΑΑ καλύπτουν κατά μέγιστο βαθμό το 50% του ύψους κάθε επενδυτικού σχεδίου. Η ιδιωτική συμμετοχή καλύπτει τουλάχιστον το 20% του προϋπολογισμού της επένδυσης, ενώ το τραπεζικό ίδρυμα θα δανειοδοτήσει τουλάχιστον το 30%.


Η VK PREMIUM – Σύμβουλοι Ανάπτυξης Επιχειρήσεων διαθέτοντας την απαραίτητη εμπειρία και εξειδίκευση, αναλαμβάνουν την εκπόνηση της απαιτούμενης τεχνικοοικονομικής μελέτης για το επενδυτικό σχέδιο με σκοπό την υποβολή αίτησης για τη δανειοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).


Δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος στις υποβολές αιτήσεων, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε άμεσα τη διαδικασία υποβολής της αίτησης. Μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ή να καλέσετε στο 210-6835560.

Φόρμα Επικοινωνίας


* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση