Προ των πυλών 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα – Εναλλακτικός Τουρισμός, Αγροδιατροφή, Εξοικονομώ Επιχειρώντας

Επιδότηση ΤΑΑ

Εκσυγχρονισμός του αγροτοδιατροφικού τομέα, ανανέωση του τουριστικού προϊόντος και ενεργειακή αναβάθμιση για τα εμπορικά κτίρια αφορούν τα προγράμματα που θα αρχίσουν να υλοποιούνται μέσα στο μήνα με την μορφή ειδικών επιδοτήσεων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα 3 νέα προγράμματα χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας και στοχεύουν στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μέχρι στιγμής, οι ενεργές δράσεις μέσω του ΤΑΑ αφορούν 3 προγράμματα Ψηφιακού Μετασχηματισμού Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και 5 προγράμματα στον Αγροτικό Τομέα.


3 αναμενόμενα προγράμματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

1. Ενίσχυση αγροτοδιατροφικού τομέα: Με προϋπολογισμό 520 εκατ. ευρώ θα επιδοτεί αγρότες να στραφούν στην πράσινη γεωργία και την γεωργία ακριβείας, την δημιουργία συνεργασιών ανάμεσα σε ομοειδείς ή συμπληρωματικούς κλάδους που μπορούν να συνδυάζουν επιχειρήσεις και συνεργατικά σχήματα του πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα με στόχο την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Στις επιδοτήσεις περιλαμβάνεται και η συμβολαιακή γεωργία.

2. Διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος: Με προϋπολογισμό 260 εκατ. ευρώ θα παρέχεται επιδότηση για την ανάπτυξη και στην διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, με παρεμβάσεις για τον Ορεινό τουρισμό, τον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας (αξιοποίηση Ιαματικών πηγών), τον Αγροτουρισμό και την Γαστρονομία, την αναβάθμιση των τουριστικών λιμανιών, τον Καταδυτικό τουρισμό, την προσβασιμότητα στις παραλίες. 

3. Εξοικονομώ Επιχειρώντας: Με συνολικό προϋπολογισμό 450 εκατ. ευρώ αναμένεται να αναβαθμιστούν ενεργειακά περίπου 90.000 ακίνητα εμπορικής χρήσης. Στόχος του προγράμματος θα είναι η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποφέροντας εξοικονόμηση κατ’ ελάχιστον 30% του ενεργειακού κόστους. Επίσης, οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να αυτοκαταναλώνουν ενέργεια επενδύοντας σε φωτοβολταϊκά πάνελ συνδεδεμένα με μπαταρίες σώρευσης πλεονάζουσας ενέργειας.

Δείτε τις επιλέξιμες δαπάνες για το πρόγραμμα Εξοικονομώ Επιχειρώντας ΕΔΩ


VK PREMIUM Σύμβουλοι Ανάπτυξης Επιχειρήσεων έχει πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στην υποβολή φακέλων για ενισχύσεις και αναπτυξιακά προγράμματα με 98% επιτυχία στις εγκρίσεις.

Επικοινωνήστε σήμερα με τη VK PREMIUM, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε από τις ενεργές επιδοτήσεις ΕΣΠΑ. Μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ή να καλέσετε στο 210-6835560.

Φόρμα Επικοινωνίας

CAPTCHA image

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση