Διεθνής Ημέρα για Καθαρό Αέρα και Γαλάζιους Ουρανούς

Διεθνής Ημέρα για Καθαρό Αέρα και Γαλάζιους Ουρανούς

Σήμερα, 7 Σεπτεμβρίου γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα για Καθαρό Αέρα και Γαλάζιους Ουρανούς που καθιερώθηκε με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 19 Δεκεμβρίου 2019. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η μεγαλύτερη περιβαλλοντική απειλή για την υγεία, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί συλλογικά από τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τονίζει πως απαιτούνται ενισχυμένα περιβαλλοντικά πρότυπα, πολιτικές και νόμοι που αποτρέπουν τις εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων και προωθούν τη χρήση νέων, καθαρών, βιώσιμων τεχνολογιών.


Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για Καθαρό Αέρα και Γαλάζιους Ουρανούς και τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να βελτιώσει τη σύγχρονη ποιότητα ζωής, επισημαίνουμε το επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Athens Business Green Toolkit» για την Ενεργειακή Αναβάθμιση των Επιχειρήσεων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας. Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται ως τα 30.000€ και αποσκοπεί στην ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Δήμου Αθηναίων για την αναβάθμιση της λειτουργίας τους βάσει των αρχών ενεργειακής απόδοσης και βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Σκοπός του προγράμματος ΕΣΠΑ «Athens Business Green Toolkit» είναι να προκύψουν εγκαταστάσεις που:

  • θα καταναλώνουν όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια
  • θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον
  • θα προσφέρουν την απαιτούμενη ασφάλεια και άνεση στους χρήστες
  • θα ενσωματώνουν σύγχρονα στοιχεία λειτουργίας με αξιοποίηση της καινοτομίας
  • θα εξασφαλίζουν βελτιωμένες εσωτερικές συνθήκες λειτουργίας
  • θα προάγουν την περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος συνολικά.

Κατάσταση προγράμματος: ΕΛΗΞΕ

Δικαιούχοι επιδότησης: Υφιστάμενες Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις που λειτουργούν νομίμως εντός της περιοχής παρέμβασης της ΟΧΕ ΣΒΑΑ Δήμου Αθηναίων, όπως απεικονίζεται στον παρακάτω χάρτη:

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, καθώς και τις επιλέξιμες δαπάνες ΕΔΩ.


Η VK PREMIUM Σύμβουλοι Επιχειρήσεων διαθέτοντας την απαραίτητη εμπειρία και εξειδίκευση, υποστηρίζει το πρόγραμμα αναβάθμισης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-6835560 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

Φόρμα επικοινωνίας


* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση