ΕΣΠΑ 2021-2027: 3 βήματα για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας

ΕΣΠΑ 2021-2027 3 ΒΗΜΑΤΑ

Διαθέτετε ήδη επιχείρηση ή θέλετε να δημιουργήσετε νέα; Ξεκινήστε με ασφάλεια και σιγουριά το νέο σας επιχειρηματικό βήμα συνεργαζόμενοι με ένα αξιόπιστο γραφείο συμβούλων επιχειρήσεων, όπως η VK PREMIUM, ώστε να σας καθοδηγήσουν στην επιλογή και αξιοποίηση του κατάλληλου χρηματοδοτικού προγράμματος συμβάλλοντας ενεργά στην υλοποίηση των επιχειρηματικών σας σχεδίων.

Η επιχειρηματικότητα είναι μια διέξοδος με προοπτικές εξέλιξης, προόδου και επαγγελματικής ανάπτυξης. Γι’ αυτό και παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα και ενδιαφέρον στην ίδρυση νέων εταιριών και στην ανάπτυξη και περαιτέρω αναβάθμιση των υφιστάμενων επιχειρήσεων. Οι έμπειροι σύμβουλοι ανάπτυξης επιχείρησεων διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και εξειδίκευση και μπορούν να σας στηρίξουν σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης της επιχείρησής σας.


3 βήματα για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας

Step 1: Στρατηγικός Επιχειρηματικός Σχεδιασμός 

Η επιτυχία μιας επιχείρησης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιχειρηματική ιδέα. Ο επιχειρηματίας χρειάζεται να υλοποιήσει αρχικά ένα Business Plan, για να πληροφορηθεί εάν η επιχείρηση που θέλει να δημιουργήσει θα είναι βιώσιμη.

Ο Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων μελετά πραγματοποιεί έρευνα αγοράς, τον ανταγωνισμό και ανακαλύπτει εάν υπάρχει ανικανοποίητη ανάγκη που μπορεί να καλύψει το προϊόν ή η υπηρεσία που έχει επινοήσει ο επιχειρηματίας.

Στη συνέχεια, ο Σύμβουλος εξετάζει τα δυνατά και αδύναμα στοιχεία του εγχειρήματος, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος και αναζητά λύσεις για τη βιωσιμότητα και την διαφοροποίηση της επιχειρηματικής ιδέας.


Step 2: Συνεργασία με κατάλληλη ομάδα και καθοδήγηση

Με ποιους χρειάζεται να συνεργαστείτε; Η κατάλληλη ομάδα που θα πλαισιώσει το εγχείρημά σας διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της επιχείρησής σας. Η καθοδήγηση από εξειδικευμένους και έμπειρους συμβούλους μπορεί να σας διευκολύνει και να σας διαφωτίσει για θέματα που εσείς δεν γνωρίζετε.

Όπως και να έχει, φροντίστε να έχετε καθοδήγηση από ανθρώπους της Αγοράς που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την εδραίωση σας, την πρόοδο και την κερδοφορία σας.


Step 3: Αναζήτηση Κεφαλαίων

  • Τι χρήματα χρειάζονται και από πού θα αντλήσετε τα αναγκαία κεφάλαια;

Αξιοποιήστε τα ιδιωτικά σας κεφάλαια, δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό για την επόμενη τριετία και στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στην αξιοποίηση ενός επιδοτούμενου προγράμματος. Στη VK PREMIUM, το έμπειρο και εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό μεγιστοποιούμε τις δυνατότητες επιτυχίας της επιχείρησής σας. Γνωρίζουμε εις βάθος όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα που προσφέρει το ελληνικό κράτος ή η Ευρωπαϊκή Ένωση και αφού διερευνήσουμε τις ανάγκες της επιχείρησής σας, σας προτείνουμε το κατάλληλο επιδοτούμενο πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να υλοποιήσετε τα επιχειρηματικά σας σχέδια.


Οι δύο πρώτες δράσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ 2021 – 2027 “Ανταγωνιστικότητα”

Η πρώτη δράση αφορά στην «Ψηφιακή Μετάβαση των ΜμΕ» με τον πρώτο κύκλο προκηρύξεων να έχει προϋπολογισμό ύψους 300 εκατ. ευρώ. Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει εντός Νοεμβρίου και θα αφορά χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων με χαμηλή ψηφιακή ετοιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση που αφορά στην ψηφιακή μετάβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα έχει 3 σκέλη: βασικός ψηφιακός μετασχηματισμός, μετασχηματισμός αιχμής και πιο εξελιγμένος ψηφιακός μετασχηματισμός.

Η κάθε εταιρία θα επιλέγει ένα από τα τρία σκέλη ανάλογα με το βαθμό ψηφιακής της ωριμότητας.

Η δεύτερη δράση αφορά στην «Πράσινη Μετάβαση των ΜμΕ» που περιλαμβάνει πόρους 700 εκατ. ευρώ. Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει τέλος Νοεμβρίου και αφορά στην αναβάθμιση της παραγωγικής λειτουργίας των ΜμΕ με την αξιοποίηση λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον ενώ συγχρόνως θα καταστήσουν τις επιχειρήσεις περισσότερο ανταγωνιστικές.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρόσκλησης, εκτός της επιχορήγησης των παραγωγικών παγίων, θα επιχορηγείται και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών panels σε ΜμΕ, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για ίδια κατανάλωση, όχι όμως για «net metering».

Στόχος της δράσης είναι η περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους των ΜμΕ μέσω της ενίσχυσης επιχειρηματικών σχεδίων για την εξοικονόμηση ενέργειας.


Δείτε εδώ όλα τα νέα για τα ενεργά και αναμενόμενα επιδοτούμενα προογράμματα ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και τα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου.


Η VK PREMIUM Σύμβουλοι Ανάπτυξης Επιχειρήσεων έχει πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στην υποβολή φακέλων για τα παραπάνω αναπτυξιακά προγράμματα με σχεδόν 100% επιτυχία στις εγκρίσεις.

Επικοινωνήστε με τη VK PREMIUM στο 210-6835560 για να σας καθοδηγήσουμε και να σας στηρίξουμε στο επενδυτικό σας σχέδιο.


* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση