Ομιλία του CEO της VK PREMIUM με θέμα “Incentives for Sustainable Investments”

Ο Κ.Βαμβακάς, CEO της VK PREMIUM, στο πάνελ συζήτησης που συμετείχε, μίλησε για τα “Incentives for Sustainable Investments” στα πλαίσια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Ελληνολλανδικό Σύνδεσμο (The Hellenic-Dutch Association of Commerce & Industry) για βέλτιστες πρακτικές κατα την εφαρμογή του ESG στις επιχειρήσεις.

Στην ομιλία του ο CEO της VK PREMIUM παρουσίασε τις δυνατότητες χρηματοδότησης που πρσφέρουν τα αναπτυξιακά προγράμματα για την υλοποίηση πρωτοβουλιών και ενεργειών ESG από τις επιχειρήσεις.

Ο Αναπτυξιακός Νόμος, τα προγράμματα ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ορισμένα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να επιδοτήσουν τις δαπάνες που προωθούν τις πρωτοβουλίες ESG.

Ενδεικτικά παραδείγματα επιδοτούμενων δαπανών που αναφέρθηκαν από τον Κ.Βαμβακά είναι αντλίες θερμότητας, κλιματιστικά, συστημάτα παροχής ζεστού νερού χρήσης (π.χ. ηλιακά συστήματα όπως ηλιακοί θερμοσίφωνες), ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα όπως ΚΛΑΡΚ, μονάδες διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων (π.χ εξοπλισμός βιολογικού καθαρισμού), συστήματα ασφαλείας εργαζομένων (συστήματα πυρανίχνευσης-πυρόσβεσης) και λογισμικά για data protection, antivirus προγράμματα, κυβερνοασφάλειας.

Η Επιτροπή Βιωσιμότητας του Ελληνο-Ολλανδικού Σύνδεσμου (HeDA) αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα των κριτηρίων ESG στο σύγχρονο επιχειρείν, τον τρόπο που αυτά θα επηρεάσουν τη λειτουργία τους αλλά και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούν, οργάνωσε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου εκδήλωση με θέμα Unlocking ESG potentials for SMEs».

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η παγκοσμίου φήμης Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολυτεχνείο της Δανίας, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Οικονομολόγων Περιβάλλοντος-Φυσικών Πόρων, η οποία αναφέρθηκε στην εφαρμογή που μπορεί να έχει στη στρατηγική των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όχι μόνο ως μέσο συμμόρφωσης, αλλά κυρίως ως μέσο ανάπτυξης εργασιών, ενίσχυσης της ανθεκτικότητας και της κερδοφορίας της επιχείρησής τους.* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση