5 Συμβουλές για την αποδοτικότερη τηλεργασία από το σπίτι σας

5 Συμβουλές για την αποδοτικότερη τηλεργασία από το σπίτι σας

Η εξάπλωση της πανδημίας του κορoνοϊού έχει δημιουργήσει νέες συνθήκες στη ζωή μας και φυσικά έχει ήδη επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τον τρόπο που δουλεύουμε.
Η εργασία από το σπίτι αποτελεί μία νέα πραγματικότητα λόγω του κορoνοϊού στην οποία οι εργαζόμενοι καλούνται να προσαρμοστούν.
Η πολύωρη παραμονή στο σπίτι και η απομάκρυνση από το οργανωμένο περιβάλλον εργασίας μπορεί να μειώσει την αποδοτικότητα και την οργάνωσή των εργαζομένων.
Ωστόσο, όταν υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία και η απαραίτητη οργάνωση, η τηλεργασία μπορεί να έχει πολλά οφέλη. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν αποδείξει ότι μπορεί να συμβάλλει θετικά στην αύξηση της παραγωγικότητας, καθώς προσφέρει πολύτιμες ώρες εργασίας, συγκέντρωση και αφοσίωση στη δουλειά.

Συγκεντρώσαμε 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα και να οργανώσετε καλύτερα την τηλεργασία σας:

 1. Επιλογή και προετοιμασία του κατάλληλου χώρου
  Η εύρεση του ιδανικού σημείου για εργασία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την παραγωγικότητα και για την οργάνωση των καθημερινών εργασιών. Το ιδανικό γραφείο στο σπίτι πρέπει να βρίσκεται σε ένα σημείο που έχει περιορισμένο θόρυβο και αρκετό ηλιακό φως. Παράλληλα, είναι σημαντικό να είναι καθαρό και τακτοποιημένο, ώστε να μετατραπεί σε ένα μίνι-κέντρο επιχειρήσεων που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από το εργασιακό σας περιβάλλον.
 2. Αξιοποίηση της τεχνολογίας και λογισμικού απομακρυσμένης επικοινωνίας
  Χάρη στις νέες τεχνολογίες, έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε εύκολα με τον έξω κόσμο, να ενημερωνόμαστε και να δουλεύουμε ομαδικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μερικές από τις πιο διαδεδομένες πλατφόρμες εξ αποστάσεως επικοινωνίας όπως το slack, το zoom, το Microsoft teams και το skype και το viber.
  Παράλληλα, εργαλεία όπως το google drive, το dropbox ή το wetransfer μπορούν να βοηθήσουν στη μεταφορά και αποστολή μεγάλων αρχείων, ενώ είναι πολύ απλά στη χρήση.
 3. Επιλογή κατάλληλης μουσικής
  Σύμφωνα με έρευνες, η μουσική μπορεί να βελτιώσει τις εργασιακές επιδόσεις ως προς την ταχύτητα και την ακρίβεια εκτέλεσης επιμέρους εργασιών, όπως η καταχώριση δεδομένων, η επιμέλεια και διόρθωση αλλά και η επίλυση προβλημάτων.
 4. Τήρηση ενός συγκεκριμένου ημερήσιου προγράμματος
  Ένας έξυπνος τρόπος για την διατήρηση της καλής διάθεσης και της παραγωγικότητας σε υψηλά επίπεδα είναι η δημιουργία ενός ημερήσιου προγράμματος και μιας νέας εργασιακής ρουτίνας. Ορίστε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για κάθε εργασία που πρέπει να γίνει, έτσι ώστε να μην συσσωρεύονται εκκρεμότητες και χρειαστεί να εργαστείτε μέχρι αργά το απόγευμα.
 5. Φροντίδα της σωματικής και ψυχικής σας ευεξίας
  Μια από τις βασικές παγίδες που κρύβει η τηλεργασία είναι η τάση που έχει κανείς να παραμελεί την σωματική και την ψυχική του ευεξία.
  Καθώς δεν είναι ό,τι καλύτερο να εργάζεστε όλη μέρα σε ένα δωμάτιο, θα πρέπει να αλλάζετε συχνά περιβάλλον, να βγείτε λίγο στην βεράντα σας και να κάνετε τακτικά διαλείμματα, ώστε να επιστρέψετε στη δουλειά σας με πιο καθαρό μυαλό και περισσότερη όρεξη.

 

Παράλληλα με την βελτίωση της αποδοτικότητας της τηλεργασίας των εργαζομένων, ο εκσυγχρονισμός των επιχειρήσεων με την χρήση καινοτόμων τεχνολογικών εργαλείων απομακρυσμένης εργασίας, σύγχρονων τηλεφωνικών κέντρων, συστημάτων ενδοεπιχειρησιακού σχεδιασμού (ERP) και διαχείρισης πελατών (CRM), εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της εταιρείας σε οποιεσδήποτε συνθήκες και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης.

Οι παραπάνω δαπάνες είναι δυνατό να επιδοτηθούν με ποσοστό έως και 65% από το ενεργό πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας» για το οποίο η VK PREMIUM αναλαμβάνει την σύνταξη και υποβολή αίτησης για την λήψη της επιδότησης.

Φόρμα Επικοινωνίας

CAPTCHA image

* Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.