Αύξηση στα 120,6 εκ. δολάρια παρουσιάζουν τα έσοδα της GW Pharmaceuticals σε προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης

Αναμένεται νέος κύκλος υποβολών του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, με ποσοστά ενισχύσεων έως 55%

Αύξηση στα 120,6 εκ. δολάρια παρουσιάζουν τα έσοδα της GW Pharmaceuticals σε προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου,2020, από 91 εκ. δολάρια και 109,1 εκ. δολάρια το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2019, αντίστοιχα.

Το Epidiolex, συνταγογραφούμενο φάρμακο με βάση την φαρμακευτική κάνναβη, ήταν η κύρια πηγή εσόδων της εταιρείας, με καθαρές πωλήσεις 116,1 εκ. δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο.

Οι πωλήσεις Epidiolex στις Ηνωμένες Πολιτείες για την περίοδο των τριών μηνών ήταν 106,1 εκ. δολάρια.

Η GW Pharmaceuticals εταιρεία φαρμακευτικών κανναβινοειδών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε πτώση πωλήσεων 8 εκ. δολαρίων τον τελευταίο μήνα, ενώ προειδοποίησε ότι η πανδημία COVID-19 θα μπορούσε να επηρεάσει τις μελλοντικές πωλήσεις προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης εάν λιγότεροι ασθενείς επισκεφθούν τους γιατρούς τους.

Η GW σημείωσε ότι μπόρεσε να συνεχίσει να προμηθεύει προϊόντα στους ασθενείς της και στους αδειοδοτημένους συνεργάτες της, εν μέσω της πανδημίας του COVID-19 και δεν προβλέπει διακοπές.

Τον Σεπτέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε ειδική άδεια κυκλοφορίας στο Epidyolex, που είναι η  εμπορική ονομασία για το Epidiolex στην Ευρώπη και το προϊόν κυκλοφόρησε στη Γερμανική αγορά το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Η κυκλοφορία του φαρμάκου αναμένεται φέτος να πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία όπως δήλωσε η εταιρεία.

Από τις 31 Μαρτίου, τα ταμειακά διαθέσιμα και τα ισοδύναμα αυτών ήταν 500,9 εκ. δολάρια, σε σύγκριση με 536,9 εκ. δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η εταιρεία έκλεισε το 2019 με 311,3 εκ. δολάρια σε πωλήσεις.

Πηγή: MJBizDaily

Οι προοπτικές της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής αγοράς σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με ένα σαφές νομικό πλαίσιο αδειοδότησης ήδη σε ισχύ, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως επενδυτικός πόλος έλξης για δραστηριότητες που σχετίζονται με την φαρμακευτική κάνναβη.

Η VK PREMIUM είναι εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων η οποία διαθέτει εξειδίκευση και εμπειρία σε επενδύσεις Φαρμακευτικής Κάνναβης, ώστε να καθοδηγήσει τον επενδυτή σε έξυπνες στρατηγικές και επιλογές έτσι ώστε να υλοποιηθεί η επένδυση στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Φόρμα Επικοινωνίας

CAPTCHA image

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση. Σημείωση: Ο προϋπολογισμός της επένδυσης για δημιουργία μονάδας καλιέργειας και επεξεργασίας Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα εκτιμάται στα 5 εκ. έως 7 εκ. ευρώ κατ΄ελάχιστον.