Αποφύγετε την προκαταβολή όταν δεν υπάρχει ενεργό επιδοτούμενο πρόγραμμα

Αποφύγετε την προκαταβολή όταν δεν υπάρχει ενεργό επιδοτούμενο πρόγραμμα

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο διάφοροι αποκαλούμενοι σύμβουλοι επιχειρήσεων να ζητούν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή για την σύνταξη και υποβολή αιτήσεων σε επιδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 τα οποία θα προκηρυχθούν ή δημοσιευθούν.

Με αφορμή την παραπάνω επικίνδυνη πρακτική, ο φορέας των δράσεων αυτών (ΕΠΑνΕΚ) ανακοίνωσε πρόσφατα στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι “το επόμενο διάστημα θα ενεργοποιηθούν μια σειρά δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων είτε ως β’ κύκλοι των δράσεων της προηγούμενης χρονιάς είτε ως νέες δράσεις, για τις οποίες θα προηγηθούν οι σχετικές προδημοσιεύσεις στους δικτυακούς τόπους www.antagonistikotita.gr και www.espa.gr“.

Επίσης συστήνει στους ενδιαφερόμενους επενδυτές “να αποφεύγουν κάθε επαφή ή συναλλαγή, με επιτήδειους που φέρονται ως εκπρόσωποι συνεργαζόμενων εταιρειών του Υπουργείου και οι οποίοι ζητούν προκαταβολικά, χρηματικά ποσά για υποβολή αιτήσεων σε δράσεις του ΕΣΠΑ”.

Μη δίνετε προκαταβολή για επιδότηση πριν δημοσιευθεί επίσημα το πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Η VKPREMIUM, με πολυετή εμπειρία στις επιδοτήσεις ΕΣΠΑ ως σύμβουλοι επιχειρήσεων, σας προτείνει να αποφύγετε την προκαταβολή χρηματικού ποσού όταν δεν υπάρχει ενεργό (επίσημα δημοσιευμένο) επιδοτούμενο πρόγραμμα.

Σίγουρα μπορείτε να κάνετε έρευνα για να επιλέξετε τον κατάλληλο σύμβουλο επιχειρήσεων και την επιδότηση ΕΣΠΑ 2014-2020 που θα στηρίξει την επιχειρηματική σας ιδέα. Για να δείτε όμως αν πράγματι πληρείτε τις προϋποθέσεις ένταξης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, θα πρέπει η δράση αυτή να έχει δημοσιευθεί επίσημα από το ΕΠΑνΕΚ, το οποίο εκδίδει και τον επίσημο οδηγό του κάθε προγράμματος επιδότησης.
 
Όπως αναφέρεται στο antagonistikotita.gr, οι επενδυτές που δέχονται προτάσεις για προκαταβολή χρηματικού ποσού για επιδοτούμενο πρόγραμμα που δεν έχει επίσημα προδημοσιευθεί από το ΕΠΑνΕΚ, προτρέπονται να καταγγείλουν τις συγκεκριμένες πιθανές ενέργειες εξαπάτησης στις αρμόδιες αρχές.