Επιδότηση επενδυτικού έργου της εταιρείας “Το Κουλούρι του Ψυρρή” – ΕΣΠΑ “Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός”

Επιδότηση επενδυτικού έργου της εταιρείας "Το Κουλούρι του Ψυρρή" - ΕΣΠΑ "Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός"

Εταιρικό Προφίλ της επιδοτούμενης εταιρίας 

Η επιχείρηση Παπαγεωργίου Αρτολιχουδιές ή ευρέως γνωστότερη ως «Το Κουλούρι του Ψυρρή»ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960 στην παλιά Αθήνα, και ως κύρια παραγωγή του δεν είχε το ψωμί, αλλά το σησαμένιο κουλούρι, το οποίο προέρχεται από τη Βυζαντινή εποχή, διατηρώντας το όνομα της συμπρωτεύουσας (κουλούρι Θεσσαλονίκης).

Σήμερα η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο της αρτοποιίας και των αρτοσκευασμάτων, με μεγάλη επιτυχία. Αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brand names στο χώρο. Σε αυτό συνέβαλε το γεγονός οτι η παραγωγή δεν σταματά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το δίκτυο διανομής καλύπτει κάθε απαίτηση στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

«Το Κουλούρι του Ψυρρή», από την ίδρυσή του, προμηθεύει με τα προϊόντα του δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, κυλικεία, καντίνες, εστιατόρια, καφετέριες, οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης, αλλά και κάθε φορέα που επιθυμεί να καταναλώσει προϊόντα της επωνυμίας.


Πως η επιδότηση συνέβαλε στους στόχους της εταιρείας 

Στο πλαίσιο της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης, η εταιρεία προσπαθεί να βελτιώνει την παραγωγική της διαδικασία και να επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε πολλές πόλεις, δημιουργώντας νέες μονάδες παραγωγής και επεκτείνοντας την εμβέλεια του στόλου της με σκοπό την ανάπτυξη του δικτύου διανομής της.

Διερευνώντας λοιπόν τα μέσα με τα οποία θα μπορούσε να επιτύχει τους στόχους της, η επιχείρηση οδηγήθηκε στην υλοποίηση ενός επενδυτικού σχεδίου που αφορά κυρίως την προμήθεια παραγωγικού μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και άλλες ενέργειες.

Με τις νέες δαπάνες που θα περιλαμβάνει το παρόν επενδυτικό σχέδιο, θα βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της επιχείρησης και θα επέλθει ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός, η βελτίωση της λειτουργικότητάς της και η αύξηση της παραγωγής της.


Κύριες Προκλήσεις 

 • Αύξηση της ανταγωνιστικότητας και του μεριδίου αγοράς 
 • Βιωσιμότητα και κερδοφορία
 • Ανάπτυξη της υφιστάμενης απασχόλησης της επιχείρησης
 • Αύξηση του όγκου των παρεχόμενων υπηρεσιών της επιχείρησης 
 • Σύντομη υλοποίηση του έργου 


Ο Ρόλος μας 

Η VK PREMIUM ως σύμβουλος ανάπτυξης συνέβαλε στην επιτυχή έγκριση της επιδότησης ΕΣΠΑ “Ανταγωνιστικότητα 2014 – 2020” και στην υποστήριξη για την εκταμίευση με σκοπό την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και άλλων παροχών της εταιρείας «Το Κουλούρι του Ψυρρή».  

Πιο συγκεκριμένα:

 • Εκπόνηση της απαιτούμενης τεχνικοοικονομικής μελέτης για το επενδυτικό σχέδιο, με σκοπό την επιτυχή έγκριση της αίτησης προς επιδότηση ΕΣΠΑ. 
 • Συστηματική συνεργασία με την εταιρεία για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου business plan, το οποίο μεγιστοποίησε τις πιθανότητες έγκρισης της αίτησης. 
 • Ανάληψη κατάθεσης πλήρους φακέλου της αίτησης στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση και έγκρισή του, εντός του συντομότερου δυνατού χρονικού διαστήματος. 
 • Συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων μερών, προς επίτευξη της εκταμίευσης του επιδοτούμενου ποσού, εντός του προκαθορισμένου διαστήματος. 


Στοιχεία επιδότησης 

Η επιχείρηση «Το Κουλούρι του Ψυρρή» εντάχθηκε στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός»

Το πρόγραμμα αποσκοπούσε στην ενίσχυση υφιστάμενων μεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμισή τους

Υπό την καθοδήγηση της εταιρείας μας, η επιχείρηση «Το Κουλούρι του Ψυρρή» έλαβε επιδότηση 50% επί του επιλέξιμου προϋπολογισμού.


Οφέλη από την επιδότηση 

 • Αύξηση της κερδοφορίας και παραγωγής  
 • Ενίσχυση της επιχείρησης μέσω της ανάπτυξης της ποιότητας των υπηρεσιών της
 • Ενίσχυση της θετικής φήμης της εταιρείας και βελτίωση της ανταγωνιστικής της θέσης
 • Βελτίωση της χρηματοοικονομικής κατάστασης της επιχείρησης


Αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρείας 

Η χρηματοδότηση βοήθησε τους επενδυτές να προμηθευτούν καίριο εξοπλισμό και να διευρύνουν τα μέσα παραγωγής τους. 

Μακροπρόθεσμα, η εταιρεία βελτίωσε τις υποδομές της, αύξησε την κερδοφορίας της και στην υποστήριξε την  επέκταση της δραστηριότητάς της σε νέα κανάλια πώλησης. 


Πως υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις 

Μπορούμε να συμβάλλουμε καθοριστικά στο αναπτυξιακό μέλλον των Ελληνικών επιχειρήσεων. Με 17 χρόνια εμπειρίας και σχεδόν 98% επιτυχία στις εγκρίσεις των αιτήσεων που υποβάλουμε, είμαστε πάντα δίπλα στις επιχειρήσεις για να παρουσιάσουμε τα κατάλληλα επιδοτούμενα προγράμματα που ταιριάζουν στις αναπτυξιακές ανάγκες και μεγιστοποιούν τα οφέλη της κάθε επιχείρησης.


Φόρμα Επικοινωνίας

CAPTCHA image

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση