«Εξοικονόμηση Ενέργειας σε επιχειρήσεις και Φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσεις» – Επιδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

«Εξοικονόμηση Ενέργειας σε επιχειρήσεις και Φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσεις» - Επιδότηση από το ΤAA

Αναμένεται το επιδοτούμενο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Ενέργειας σε επιχειρήσεις και Φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσεις» από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας με σκοπό την χρηματοδοτική στήριξη επιχειρήσεων σε όλη την Επικράτεια, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου δραστηριότητας, για την εγκατάσταση μπαταριών σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

Επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, η μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας, καθώς και η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.


Όπως δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, “το πρόγραμμα Εξοικονόμηση ενέργειας σε επιχειρήσεις – Φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσεις συμβάλλει, δραστικά, σε δύο εκ των βασικότερων στόχων μας στο Υπουργείο, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση του ενεργειακού κόστους, μέσω της αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Μετά την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σειρά παίρνει τώρα η ενεργοποίησή του. Ο Οδηγός του προγράμματος είναι, ήδη, υπό κατάρτιση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για ένταξη στο πρόγραμμα”.


Το επιδοτούμενο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση ενέργειας σε επιχειρήσεις – Φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσεις» συνολικού προϋπολογισμού 161,5 εκατ. € υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Η σχετική απόφαση ένταξης υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκο Παπαθανάση.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείο Ευθύνης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εταίρος το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.


Περισσότερα για το αναμενόμενο πρόγραμμα μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Φόρμα Επικοινωνίας

CAPTCHA image

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση