ISO 22000:2005 (HACCP) – Πρότυπο Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων

 

Το ΕΝ ISO 22000:2005 είναι ένα διεθνές πρότυπο που προδιαγράφει  τις  γενικές  απαιτήσεις για τη δημιουργία ενός Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων. 

Οι απαιτήσεις του προτύπου μπορούν να εφαρμοστούν από όλες τις επιχειρήσεις της αλυσίδας  τροφίμων, ασχέτως αν τα παράγουν, τα αποθηκεύουν ή απλά τα μεταφέρουν, ανεξαρτήτως  μεγέθους  και  πολυπλοκότητας.

Σκοπός της εφαρμογής του ISO 22000:2005  είναι  οι  επιχειρήσεις  της αλυσίδας των τροφίμων να μπορούν να αποδεικνύουν την ικανότητά τους αναφορικά με την παρακολούθηση και τον έλεγχο των κινδύνων για την υγεία των καταναλωτών και να διασφαλίζουν τη διάθεση ασφαλών τροφίμων.

Κατά την ανάπτυξη και εγκατάσταση του συστήματος ασφάλειας τροφίμων λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ιδιαιτερότητες της επιχείρησης, ελαχιστοποιούνται οι διατροφικοί κίνδυνοι  και εφαρμόζονται καλές πρακτικές.

Το σύστημα ISO 22000:2005 μπορεί να αναπτυχθεί ταυτόχρονα και σε ενιαία μορφή με το σύστημα διαχείρισης ποιότητας (ISO 9001:2015).

Η πιστοποίηση από διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης περιλαμβάνει το δειγματοληπτικό έλεγχο της λειτουργίας της επιχείρησης στα τμήματα της παραγωγής, των αγορών, της αποθήκευσης, του σχεδιασμού, του ανθρώπινου δυναμικού και της διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων.

Για περισσότερες πληροφορίες: info@vkpremium.com

Contact Form

CAPTCHA image

* Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.