Γερμανία: αυξήθηκε κατά 34% η δαπάνη για την αγορά προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, το έτος 2020

Γερμανία: αυξήθηκε κατά 34% η δαπάνη για την αγορά προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, το έτος 2020

O Εθνικός Οργανισμός Ταμείων Ασφάλισης Υγείας της Γερμανίας (GKV), του οποίου τα μέλη ασφαλίζουν το 90% του γερμανικού πληθυσμού, δημοσιοποίησε στοιχεία σχετικά με τις ασφαλιστικές καλύψεις για θεραπείες με βάση προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης για το 2020.

Τα νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι η δαπάνη που καλύφθηκε από τα ασφαλιστικά ταμεία για την αγορά προϊόντων φαρμακετυτικής κάνναβης ανήλθε στα 165 € εκατομμύρια το 2020.

Τα στοιχεία του GKV δείχνουν ότι η αγορά φαρμακευτικής κάνναβης στη Γερμανία συνέχισε να αυξάνεται το 2020 κατά 34% σε σύγκριση με το 2019 (χωρίς τις πωλήσεις του προϊόντος Epidiolex).

Οι πωλήσεις σημείωσαν νέο ρεκόρ το τέταρτο τρίμηνο του 2020, αν και με ένα μικρό περιθώριο, συνολικού ύψους 43 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να περιλαμβάνονται οι πωλήσεις φαρμακευτικής κάνναβης που έγιναν χωρίς τη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων.

Όπως αναλύεται στην πρόσφατη έκθεση από το Prohibition Partners, εκτιμάται ότι η Γερμανία είχε 128.000 ενεργούς ασθενείς στο τέλος του 2020.

Τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης εισάγονται στη Γερμανία από ένα ευρύ φάσμα χωρών, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά,  της Ολλανδίας, της Ουρουγουάης, του Ισραήλ, της Ισπανίας και της Αυστραλίας. Η εγχώρια παραγωγή κάνναβης θα πρέπει να αποστέλλεται από παραγωγούς στο BfArM εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους και να πωλείται σε ασθενείς πριν από το τέλος του 2021.

Η VK PREMIUM προσφέρει μια ολοκληρωμένη παλέτα συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη διευκόλυνση των επενδύσεων κάνναβης στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικής και σχεδιασμού, χαρτοφυλακίου προϊόντων σύμφωνα με τις τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις της αγοράς, την αδειοδότηση, τις επιχορηγήσεις που χρησιμοποιούν επενδυτικό δίκαιο, σχεδιασμό και κατασκευή της εγκατάστασης σύμφωνα με την ΕΕ GMP & GACP πρότυπα και στρατηγικές διανομής σε ξένες αγορές.

Φόρμα Επικοινωνίας

CAPTCHA image

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση. Σημείωση: Ο προϋπολογισμός της επένδυσης για δημιουργία μονάδας καλιέργειας και επεξεργασίας Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα εκτιμάται στα 5 εκ. έως 7 εκ. ευρώ κατ΄ελάχιστον.