Πέντε νέες εγκαταστάσεις παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης ξεκινούν τη λειτουργία τους έως τον Οκτώβριο

Φαρμακευτική κάνναβη

Αρκετές μονάδες παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκονται στο τελικό στάδιο εργασιών και αναμένεταιι να ξεκινήσουν να λειτουργούν το επόμενο τρίμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, εντός Ιουλίου ξεκινά στην Κορινθία η λειτουργία της πρώτης μονάδας παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρήστος Δήμας.

Πρόκειται για μία από τις πιο προηγμένες μονάδες επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ευρώπη, μια επένδυση ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιείται από Ισραηλινή εταιρεία, με σκοπό να προσφέρει καινοτόμα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης κορυφαίας ποιότητας στην ευρωπαϊκή αγορά και σε άλλες αγορές.

Επίσης, σύμφωνα με τον K.Βαμβάκα, Διευθύνωντα Σύμβουλο της VK PREMIUM, τουλάχιστον 4 νέες μονάδες καλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης σε περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2022, κάτι που δείχνει ότι οι επενδυτές προτιμούν την Ελλάδα για την κατασκευή των εγκαταστάσεων φαρμακευτικής κάνναβης.

Το ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο, το χαμηλό κόστος κατανάλωσης ενέργειας λόγω καιρικών συνθηκών, το εξειδικευμένο προσωπικό, ο Αναπτυξιακός Νόμος ο οποίος προσφέρει ποσοστά ενίσχυσης έως και 70% για τις επενδύσεις αυτές, είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι επενδυτές επιλέγουν την Ελλάδα για την δημιουργία κάθετης μονάδας παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Η VK PREMIUM προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη διευκόλυνση των επενδύσεων κάνναβης στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικής και σχεδιασμού, χαρτοφυλακίου προϊόντων σύμφωνα με τις τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις της αγοράς, την αδειοδότηση, τις επιχορηγήσεις που χρησιμοποιούν επενδυτικό δίκαιο, σχεδιασμό και κατασκευή της εγκατάστασης σύμφωνα με την ΕΕ GMP & GACP πρότυπα και στρατηγικές διανομής σε ξένες αγορές.

Φόρμα Επικοινωνίας

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση. Σημείωση: Ο προϋπολογισμός της επένδυσης για δημιουργία μονάδας καλιέργειας και επεξεργασίας Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα εκτιμάται στα 5 εκ. έως 7 εκ. ευρώ κατ΄ελάχιστον.