Συμμετείχαμε στο διεθνές επενδυτικό συνέδριο “Accelerating Investments for Sustainable Growth” που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Ο CEO της VK PREMIUM, Κώστας Βαμβακάς, συμμετείχε ως ομιλητής στην 25η συνάντηση Κορυφής για τις Επενδύσεις στην Ελλάδα, που διοργανώθηκε από τον οργανισμό Capital Link. Το συνέδριο έγινε στη Νέα Υόρκη στις 11 Δεκεμβρίου του 2023

Η 25η Συνάντηση Κορυφής για την Ελληνική Οικονομία και τις Επενδύσεις στη Ν.Υόρκη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το Ελληνικό Χρηματιστήριο και επιφανείς Παγκόσμιες Επενδυτικές Τράπεζες και αποτελεί σημείο συνάντησης κορυφαίων Ελληνικών εταιρειών και θεσμών που έχει ως στόχο την ανάδειξη και την προβολή της Ελλάδας ως ελκυστικού επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού. 

 

 

 

Το επενδυτικό συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και πρόκειται για το μοναδικό του είδους του το οποίο, ακόμη και κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης που επηρέασε τον ελληνικό και όχι μόνο επενδυτικό κόσμο τα προηγούμενα έτη, συνέβαλε στην ανάδειξη της χώρας μας ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. 

Στο πάνελ με θέμα: “Greece’s Tax Reforms & Incentives for Sustainable Investments” ο κ. Βαμβακάς παρουσίασε τα επενδυτικά κίνητρα με τα οποία η Ελλάδα προσελκύει και ενθαρρύνει επενδυτές να την επιλέξουν για τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε καίριους τομείς, όπως ο τουρισμός, οι επιστήμες υγείας, οι τεχνολογίες πληροφορικής, η εφοδιαστική αλυσίδα, η μεταποίηση κ.α.

Επιπλέον παρουσιάστηκαν, ενδεικτικά, περιπτώσεις επενδύσεων οι οποίες έχουν λαβει έγκριση για σημαντικές επιχορηγήσεις ή φορολογικές απαλλαγές. 

Η VK PREMIUM είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή έγκριση και απονομή των υψηλότερων χρηματικών επιχορηγήσεων στα επενδυτικά σχέδια των πελατών της. 

Για παράδειγμα η VK PREMIUM υποστήριξε με επιτυχία την έγκριση της επιδότησης ύψους 25 εκατ. ευρώ μιας επένδυσης 99,8 εκατ. ευρώ από την ελληνική βιομηχανία χαρτιού Intertrade A.E.  

Στο ίδιο πλαίσιο επενδυτικών κινήτρων, η VK PREMIUM υποστήριξε επίσης την έγκριση της επιδότησης ύψους 32 εκατ. ευρώ μιας επένδυσης ύψους 83 εκατ. ευρώ του joint venture των εταιρειών βιοτεχνολογίας Orgenesis (NASDAQ: ORGS) & Theracell Advanced Therapies. 

Για τις επενδύσεις στην Ελλάδα υπάρχουν διαθέσιμες τέσσερεις μορφές σημαντικών επενδυτικών κινήτρων:  

  • Το Πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων & η αδειοδότηση Fast Track 
  • O Αναπτυξιακός Νόμος  
  • Ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF)  
  • Τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα 

Η VK PREMIUM διαθέτει ομάδα εξειδικευμένων και έμπειρων επενδυτικών συμβούλων για να σας ενημερώσουν για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, από τα οποία μπορεί να επωφεληθεί η κάθε επιχείρηση.

Επικοινωνήστε σήμερα με τη VK PREMIUM Σύμβουλοι Ανάπτυξης Επιχειρήσεων. Μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ή να καλέσετε στο 210-6835560.

Φόρμα Επικοινωνίας

CAPTCHA image

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση