Η MGC Pharmaceuticals πρόκειται να αντλήσει € 7,5 εκ. από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η MGC Pharmaceuticals πρόκειται να αντλήσει € 7,5 εκ. από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ αναμένεται να ενταχθούν και άλλες εταιρείες κάνναβης.

Η MGC Pharma πρόκειται να γίνει η πρώτη εταιρεία κάνναβης που θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αντιπροσωπεύοντας μια ιστορική στιγμή για την ευρωπαϊκή αγορά κάνναβης.

Το LSE (London Stock Exchange) αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο χρηματιστήριο στην Ευρώπη, που σημαίνει ότι η MGC Pharma και άλλες εταιρείες κάνναβης που θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο αυτό, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν πρωτοφανή επίπεδα επενδύσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ θα έχουν μεγαλύτερη διείσδηση στις παραδοσιακές κοινότητες επενδυτών.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει εξασφαλίσει δεσμευτικές δεσμεύσεις για αύξηση κεφαλαίου € 7,5 εκ. (£ 6,5 εκ.) μέσω μιας τοποθέτησης που συμπίπτει με την εισαγωγή της και ότι θα εκδοθούν συνολικά 441 εκατομμύρια νέες μετοχές αξίας £ 0,01475 η καθεμία.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της MGC Pharma, Roby Zomer, δήλωσε:

«Μας πήρε πάνω από 18 μήνες για να ολοκληρώσουμε αυτήν τη διαδικασία επειδή θέλαμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Είμαστε εισηγμένοι στην Αυστραλία, αλλά λειτουργούμε στην Ευρώπη και οι κύριες εγκαταστάσεις μας είναι στη Σλοβενία, επομένως θέλουμε να είμαστε πιο κοντά στους επενδυτές και τους μετόχους μας.

«Το χρηματιστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ήδη εξοικειωμένο με την κάνναβη για τον φαρμακευτικό τομέα και επομένως θα έχουμε περισσότερη κατανόηση της στρατηγικής που ακολουθούμε.»

Η εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου έρχεται σε μια κατάλληλη στιγμή για τη βιομηχανία φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς ένα κύμα πρωτοβουλιών νομιμοποίησης κάνναβης διαπερνά τις ΗΠΑ, μετά την εκλογή του προέδρου Joe Biden.

Ορισμένες άλλες εταιρείες κάνναβης αναμένεται να ενταχθούν στο LSE τις επόμενες εβδομάδες, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση του ενδιαφέροντος για την ευρύτερη βιομηχανία κάνναβης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η VK PREMIUM προσφέρει μια ολοκληρωμένη παλέτα συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη διευκόλυνση των επενδύσεων κάνναβης στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικής και σχεδιασμού, χαρτοφυλακίου προϊόντων σύμφωνα με τις τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις της αγοράς, την αδειοδότηση, τις επιχορηγήσεις που χρησιμοποιούν επενδυτικό δίκαιο, σχεδιασμό και κατασκευή της εγκατάστασης σύμφωνα με την ΕΕ GMP & GACP πρότυπα και στρατηγικές διανομής σε ξένες αγορές.

Φόρμα Επικοινωνίας

CAPTCHA image

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση. Σημείωση: Ο προϋπολογισμός της επένδυσης για δημιουργία μονάδας καλιέργειας και επεξεργασίας Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα εκτιμάται στα 5 εκ. έως 7 εκ. ευρώ κατ΄ελάχιστον.