Η παγκόσμια αγορά κάνναβης θα ξεπεράσει τα 42 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024

Επιδοτήσεις έως 55% σε επενδύσεις Φαρμακευτικής Κάνναβης μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου

Η παγκόσμια αγορά κάνναβης αναμένεται να έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση από την Arcview Group & BDS Analytics, η οποία αναφέρει ότι η παγκόσμια αγορά κάνναβης αναμένεται να φτάσει τα 42,7 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024.

Η έκθεση προβλέπει ότι η αυξανόμενη νομιμοποίηση της κάνναβης για φαρμακευτική και άλλες χρήσεις αναμένεται να συντελέσει στην ανάπτυξη της αγοράς.

«Οι δυνατότητες ανάπτυξης της αγοράς κάνναβης είναι απεριόριστες καθώς η πολιτική πρόοδος δημιουργεί νέες αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ οι υφιστάμενες αγορές διευθετούν με επιτυχία τις εκκρεμότητες του ρυθμιστικού τους πλαισίου» αναφέρεται στην έκθεση.

Μια δεύτερη έκθεση από την Grandview Research προβλέπει ότι το παγκόσμιο μέγεθος νόμιμης αγοράς κάνναβης αναμένεται να φθάσει τα 73,6 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027 και αναμένεται να επεκταθεί με CAGR 18,1% κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης.

Η έκθεση της Grandview επίσης αναφέρει ότι ο ξηρός ανθός αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς όσον αφορά τα έσοδα από πωλήσεις και εκτιμάται σε 9,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019». «Ο ξηρός ανθός είναι πρωτογενές φυτικό προϊόν, είναι άμεσα διαθέσιμος χωρίς καμία επεξεργασία, γεγονός που τον καθιστά σχετικά προσιτό για ασθενείς με χαμηλό εισόδημα.»

Τέλος, μια ακόμη έκθεση από το Fortune Business insights προβλέπει ότι το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς κάνναβης θα φτάσει τα 97,35 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2026 με CAGR 32,92%.

Η VK PREMIUM προσφέρει μια ολοκληρωμένη παλέτα συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη διευκόλυνση των επενδύσεων κάνναβης στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικής και σχεδιασμού, χαρτοφυλακίου προϊόντων σύμφωνα με τις τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις της αγοράς, την αδειοδότηση, τις επιχορηγήσεις που χρησιμοποιούν επενδυτικό δίκαιο, σχεδιασμό και κατασκευή της εγκατάστασης σύμφωνα με την ΕΕ GMP & GACP πρότυπα και στρατηγικές διανομής σε ξένες αγορές.

Φόρμα Επικοινωνίας

CAPTCHA image

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση. Σημείωση: Ο προϋπολογισμός της επένδυσης για δημιουργία μονάδας καλιέργειας και επεξεργασίας Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα εκτιμάται στα 5 εκ. έως 7 εκ. ευρώ κατ΄ελάχιστον.