50% αύξηση των πωλήσεων προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ιταλία το 2019 – Ανεπηρέαστη η αγορά από την πανδημία Covid-19

Σημαντική (50%) αύξηση παρουσίασαν οι πωλήσεις προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ιταλία το 2019.

Πιο συγκεκριμένα, οι ασθενείς στην Ιταλία αγόρασαν 861 κιλά Φαρμακευτικής Κάνναβης το 2019, αύξηση σχεδόν 50% σε σύγκριση με τα 578 κιλά που πωλήθηκαν στα ιταλικά φαρμακεία το 2018, σύμφωνα με νέα στοιχεία από τις ιταλικές υγειονομικές αρχές.

Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης οφείλεται σε αύξηση των εισαγωγών από την Ολλανδία, που επέτρεψε στους ασθενείς στην Ιταλία να έχουν πρόσβαση σε περισσότερη Φαρμακευτική Κάνναβη.

Με τα παραπάνω δεδομένα, η Ιταλία γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ευρώπη σε όγκο πωλήσεων ανθών και άλλων προϊόντων πλήρους φάσματος (full-spectrum products) .

Η Ιταλία βρίσκεται δεύτερη σε κατανάλωση προϊόντων Φαρμακευτικής κάνναβης πίσω από τη Γερμανία αλλά μπροστά από την Ολλανδία.

Παρόλη την αύξηση, η συνολική αγορά Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ευρώπη παραμένει μικρότερη από αυτήν του Καναδά.

Ζήτηση Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ιταλική Αγορά

Λίγο περισσότερο από το 80% των 861 κιλών που πωλήθηκαν στην Ιταλία πέρυσι εισήχθησαν από την Ολλανδία, είτε απευθείας από φαρμακευτικά νοσοκομεία – μέρος του Υπουργείου Υγείας – είτε από μερικούς ιδιωτικούς χονδρεμπόρους φαρμακευτικών προϊόντων που διανέμουν στα φαρμακεία.

Η Ιταλία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός εξαγωγής για το Ολλανδικό Γραφείο Φαρμακευτικής Κάνναβης (OMC).

Το ολλανδικό πρακτορείο εξάγει άνθη που παράγονται από την Bedrocan, τον μοναδικό εμπορικό παραγωγό της Ολλανδίας.

Η Ιταλία, όπως και η Γερμανία, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές για να καλύψει τη ζήτηση της.

Σε αντίθεση με τη Γερμανία, η Ιταλία έχει ήδη κάποια εγχώρια παραγωγή, η οποία διεξάγεται αποκλειστικά από το Υπουργείο Άμυνας μέσω του Stabilimento Chimico Farmaceutico Militare (SCFM) στη Φλωρεντία, την πρωτεύουσα της Τοσκάνης.

Η SCFM ήταν υπεύθυνη για τη διανομή των 157 κιλών στα φαρμακεία από τα 861 κιλά που πωλήθηκαν συνολικά στην Ιταλία το 2019.

Ωστόσο, δεν παρήχθησαν και τα 157 κιλά από την SCFM στην Ιταλία. Η SCFM αγόρασε επίσης ένα μέρος ανθών από την Aurora Cannabis – που παράγεται στον Καναδά – για διανομή στα ιταλικά φαρμακεία. Επιπλέον, Η SCFM αναμένει αύξηση της εγχώριας παραγωγής μέσα στο 20220.

Η επιρροή του Κορονοϊού στις πωλήσεις Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ιταλία

Παρά το γεγονός ότι η Ιταλία είναι μία από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία του COVID-19, η διανομή και η πρόσβαση στη Φαρμακευτική Κάνναβη συνεχίστηκε λίγο πολύ ως συνήθως.

 Όλα τα φαρμακευτικά άνθη κάνναβης που πωλούνται στην Ιταλία παράγονται σε εγκαταστάσεις με πιστοποίηση Good Union Manufacturing Practice της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU-GMP) και ακτινοβολούνται για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση της μικροβιακής μόλυνσης.

Στη Γερμανία, η προμήθεια ιατρικής κάνναβης παρέμεινε επίσης σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστη από την πανδημία.

Πηγή: https://mjbizdaily.com/italian-medical-cannabis-sales-grew-50-percent-in-2019/ 

Η VK PREMIUM είναι εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων η οποία υποστηρίζει τις επενδύσεις Φαρμακευτικής Κάνναβης, και καθοδηγεί τον επενδυτή σε έξυπνες στρατηγικές και επιλογές έτσι ώστε να υλοποιηθεί η επένδυση στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Φόρμα Επικοινωνίας


* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση. Σημείωση: Ο προϋπολογισμός της επένδυσης για δημιουργία μονάδας καλιέργειας και επεξεργασίας Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα εκτιμάται στα 5 εκ. έως 7 εκ. ευρώ κατ΄ελάχιστον.