Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για Τουρισμό – Δικηγόρους – Γυμναστήρια και Παιδότοπους

Εντός Μαΐου – Ιουνίου Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για Τουρισμό – Δικηγόρους – Γυμναστήρια και παιδότοπους 

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, στα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου θα ανακοινωθούν προγράμματα στήριξης του τουρισμού, γυμναστηρίων και των παιδότοπων και δικηγόρων στα πλαίσια της αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας Covid 19.

Γυμναστήρια – Παιδότοποι

Στις 31 Μαΐου ξεκίνησε το πρόγραμμα ΕΣΠΑ χρηματοδοτικής ενίσχυσης των γυμναστηρίων και των παιδότοπων.
Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης τα γυμναστήρια βρίσκονται σε πολύ δεινή θέση λόγω του παρατεταμένου lockdown, ανοίγουν με δυσκολία και με ζημίες και γι’ αυτό τον λόγο θα έχουν ειδική μεταχείριση. Υπενθυμίζεται ότι η επιχορήγηση επιχειρήσεων γυμναστηρίων και παιδότοπων αποδίδεται με βάση το συνολικό μισθολογικό κόστος της επιχείρησης. Θα λαμβάνεται υπόψη η μείωση του τζίρου κατά το έτος 2020 σε σχέση με το 2019.

Προϋπολογισμός 16 εκατ. €

Δικηγόροι

Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου ξεκινά το επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ψηφιακή αναβάθμιση των δικηγόρων.

Προϋπολογισμός 20 εκατ. €

Τουρισμός

«Ένα ‘γενναίο’ επιδοτούμενο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό ετοιμάζει η κυβέρνηση», το οποίο θα ξεκινήσει αμέσως μετά από τα παραπάνω προγράμματα, υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο κ Γεωργιάδης, μιλώντας στο MEGA, σημείωσε ότι «Στείλαμε το σχέδιο της υπουργικής απόφασης στις Βρυξέλλες. Μόλις λάβουμε το πρώτο πράσινο φως, θα προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις. Το πρόγραμμα είναι πολύ γενναίο για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Κονδύλι μεγαλύτερο από ότι στο ΕΣΠΑ “Επανεκίνηση Εστίασης”. Επίσης, ανέφερε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει την ενίσχυση των κλάδων της ένδυσης, της υπόδησης, των εποχικών καταστημάτων αλλά και των ταξί.


Είμαστε στη διαθεσή σας, για να σας ενημερώσουμε αν η επιχείρησή σας μπορεί να επιδοτηθεί από τα παραπάνω προγράμματα.

Μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ή να καλέσετε στο 210-6835560.

Φόρμα Επικοινωνίας

CAPTCHA image

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση