Πάνω από 9.600 επιχειρήσεις που επλήγησαν από την COVID-19 θα λάβουν επιδότηση από 5.000€ έως 40.000€ από την Περιφέρεια Αττικής

Πάνω από 9.600 επιχειρήσεις που επλήγησαν από την COVID-19 θα λάβουν επιδότηση έως 40.000€

Περισσότερες από 9.600 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του COVID-19 θα λάβουν επιχορήγηση ύψους 5.000€ έως 40.000€ από την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε, συνολικά 42.254 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση προκειμένου να ενισχυθούν από το νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, ενώ περισσότερες από 9.600 από αυτές θα λάβουν τις ενισχύσεις ύψους 5.000€ έως 40.000, ανάλογα με το μέγεθος της κάθε επιχείρησης.

Έως το το τέλος του Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αιτήσεων και η επαλήθευση βαθμολογίας, ενώς περίπου το 20% των επιχειρήσεων που έκαναν αίτηση θα λάβουν την επιδότηση ως το τέλος του Μαΐου 2021.

Για λόγους διαφάνειας στην υλοποίηση του προγράμματος, ο πίνακας βαθμολόγησης των αιτήσεων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, ενώ οι ενστάσεις μπορούν να κατατεθούν έως το τέλος του Μαρτίου 2021.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης μεταξύ άλλων αναφέρει σχετικά: «Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής, συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Αττικής, καθώς επίσης και των αυτοαπασχολούμενων που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία του COVID-19. Πρόκειται για μία ακόμη δράση από τις πολλές που είτε έχουν ήδη υλοποιηθεί, είτε θα ακολουθήσουν, για να στηρίξουμε την οικονομία, την κοινωνία και την υγεία σε αυτή τη δύσκολη και επίμονη συγκυρία της πανδημίας. Άλλωστε, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης ήταν και θα είναι πάντοτε προτεραιότητα για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής».

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα ενεργά επιδοτούμενα προγράμματα

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση