Θετικές οι προοπτικές της αγοράς Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Μ.Βρετανία, για το 2020

Θετικές οι προοπτικές της αγοράς Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Μ.Βρετανία

Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι  κανόνες εισαγωγής που εφαρμόστηκαν πρόσφατα στην Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσαν να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των νόμιμων συνταγογραφήσεων Φαρμακευτικής Κάνναβης εντός του 2020.

Η εκτίμηση ότι οι πωλήσεις στην Μεγάλη Βρετανία μπορούν να αυξηθούν το επόμενο διάστημα βασίζεται στα παρακάτω στοιχεία:

  • Με βάση πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, οι αδειοδοτημένοι χονδρέμποροι Φαρμακευτικής Κάνναβης είναι πλέον σε θέση να εισάγουν μεγαλύτερες ποσότητες προϊόντων με βάση την κάνναβη και να διατηρούν προμήθειες για μελλοντική διανομή.
  • Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Φροντίδας Υγείας της Αγγλίας (NICE) συνιστά στον φορέα του Εθνικού συστήματος υγείας στην Μ.Βρετανία (NHS) την κάλυψη των αδειοδοτημένων φαρμάκων Epidiolex, nabilone και Sativex για ορισμένες ασθένειες.
  • Διευρύνεται η πρόσβαση των ασθενών και η ασφαλιστική τους κάλυψη για περισσότερες συνταγές «μη αδειοδοτημένων» φαρμακευτικών προϊόντων κάνναβης U-CBMPs ανά μήνα.
  • Μειώθηκε ο χρόνος εισαγωγής των φαρμακευτικών προϊόντων κάνναβης από άλλες χώρες.

Στην Μ.Βρετανία κυκλοφορούν δύο κατηγορίες προϊόντων  φαρμακευτικής κάνναβης:

Τα «αδειοδοτημένα» φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης, δηλαδή τα Epidiolex, nabilone και Sativex τα οποία διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας.

Τα «μη αδειοδοτημένα» φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης (U-CBMPs) τα οποία δεν έχουν περάσει κλινικές δοκιμές για να τους χορηγηθεί άδεια κυκλοφορίας, αλλά εξακολουθούν να μπορούν να συνταγογραφηθούν. Τα U-CBMP δεν διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας από τον Οργανισμό Ρυθμιστικών Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) ή τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Τα φάρμακα χωρίς άδεια μπορούν να συνταγογραφούνται μόνο για την κάλυψη των «ειδικών αναγκών» ενός μεμονωμένου ασθενούς όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμες κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις.

Πηγή: https://mjbizdaily.com/

Η VK PREMIUM διαθέτει εξειδίκευση και εμπειρία σε επενδύσεις Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα, αναλαμβάνει την σχεδίαση μονάδων που πληρούν τα πρότυπα EU GMP, και καθοδηγεί τον επενδυτή σε έξυπνες επιλογές και στρατηγικές για την υλοποίηση της επένδυσης στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Φόρμα Επικοινωνίας

CAPTCHA image

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση. Σημείωση: Ο προϋπολογισμός της επένδυσης για δημιουργία μονάδας καλιέργειας και επεξεργασίας Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα εκτιμάται στα 5 εκ. έως 7 εκ. ευρώ κατ΄ελάχιστον.