Γερμανία: διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές Φαρμακευτικής Κάνναβης το 1ο τρίμηνο 2021 σε σχέση με το 1ο τρίμηνο 2020

Γερμανία: αυξήθηκε κατά 34% η δαπάνη για την αγορά προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, το έτος 2020

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία, η Γερμανική αγορά φαρμακευτικής κάνναβης παρουσιάζει το 1ο τρίμηνο του 2021 αύξηση εισαγωγών κατά 83%, σχεδόν διπλάσια σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, κάτι που υποδεικνύει μια δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά.

Οι συνολικές εισαγωγές του 1ου τριμήνου του 2021 μειώθηκαν στα 3,259 κιλά σε σχέση με τα 3,468 κιλά στο 4ο τρίμηνο του 2020.Παρόλα αυτά αν συγκρίνουμε τις πρόσφατες εισαγωγές με εκείνες τους 1ου τριμήνου 2020 (1,776 κιλά) θα δούμε ότι οι εισαγωγές σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Η μείωση που παρατηρείται στα δύο διαδοχικά τρίμηνα (4ο τρίμηνο 2020 και 1ο τρίμηνο 2021) οφείλεται στο γεγονός ότι το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για Ναρκωτικά & Ιατρικές Συσκευές (BfArM) ορίζει στην αρχή του κάθε έτους τις ποσότητες εισαγόμενης φαρμακευτικής κάνναβης που θα αδειοδοτήσει.

Στη συνέχεια το ινστιτούτο μοιράζει τις ποσότητες αυτές στις Γερμανικές εταιρείες φαρμακευτικής κάνναβης, ενώ οι εταιρείες αυτές προγραμματίζουν τις εισαγωγές που θα κάνουν ανά τρίμηνο και προτιμούν να κάνουν στην αρχή του έτους μικρότερες εισαγωγές τις οποίες αυξάνουν σημαντικά κατά το υπόλοιπο έτος.

Βάσει της ανάλυσης του Prohibition Partners, εκτιμάται ότι η απορρόφηση της φαρμακευτικής κάνναβης είναι περίπου στο 0,15% του πληθυσμού στη Γερμανία, η οποία αρκετά χαμηλότερη από τα ποσοστά που παρατηρούνται στις ΗΠΑ.
«Οι λόγοι για αυτό είναι ότι είναι πιθανό τα εμπόδια για την αγορά φαρμακευτικής κάνναβης στη Γερμανία να είναι υψηλότερα. Σε σχέση με τις ΗΠΑ, οι συνταγές καλύπτουν μικρότερες περιόδους, οι γιατροί συνταγογραφούν λιγότερες συνταγές για φαρμακευτική κάνναβη ενώ τα φαρμακεία διατηρούν μικρότερο απόθεμα προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Η VK PREMIUM προσφέρει μια ολοκληρωμένη παλέτα συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη διευκόλυνση των επενδύσεων κάνναβης στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικής και σχεδιασμού, χαρτοφυλακίου προϊόντων σύμφωνα με τις τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις της αγοράς, την αδειοδότηση, τις επιχορηγήσεις που χρησιμοποιούν επενδυτικό δίκαιο, σχεδιασμό και κατασκευή της εγκατάστασης σύμφωνα με την ΕΕ GMP & GACP πρότυπα και στρατηγικές διανομής σε ξένες αγορές.

Φόρμα Επικοινωνίας


* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση. Σημείωση: Ο προϋπολογισμός της επένδυσης για δημιουργία μονάδας καλιέργειας και επεξεργασίας Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα εκτιμάται στα 5 εκ. έως 7 εκ. ευρώ κατ΄ελάχιστον.