Το Ισραήλ ξεπέρασε τη Γερμανία σε εισαγωγές ξηρού ανθού Φαρμακευτικής Κάνναβης το πρώτο εξάμηνο του 2020

Το Ισραήλ ξεπέρασε τη Γερμανία σε εισαγωγές ξηρού ανθού Φαρμακευτικής Κάνναβης

Το Ισραήλ ξεπέρασε τη Γερμανία σε εισαγωγές ξηρού ανθού Φαρμακευτικής Κάνναβης το πρώτο εξάμηνο του 2020

Το Ισραήλ κατέλαβε την πρώτη θέση παγκοσμίως στις εισαγωγές φαρμακευτικού ξηρού ανθού κάνναβης ξεπερνώντας τη Γερμανία για το πρώτο εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Ισραηλινό περιοδικό κάνναβης και το MJBizDaily.

Οι ισραηλινές εισαγωγές ξεπέρασαν τους 6 τόνους μέχρι τον Ιούλιο 2020, με βάση τα δεδομένα που λήφθηκαν από διάφορες πηγές.

Μέχρι τα τέλη του Μάϊου στη Γερμανία εισήχθησαν περίπου τρείς τόνοι ξηρού ανθού για διανομή στα φαρμακεία, ενώ στο Ισραήλ είχαν εισαχθεί σχεδόν τέσσερις τόνοι.

Το Ισραήλ και η Γερμανία πιθανότατα θα είναι οι μόνες αγορές εκτός της Βόρειας Αμερικής στις οποίες οι πωλήσεις προβλέπεται φέτος να ξεπεράσουν τον ένα τόνο φαρμακευτικού ξηρού ανθού υψηλής περιεκτικότητας THC.

Η αγορά Φαρμακευτικής Κάνναβης στο Ισραήλ

  • Το Ισραήλ επέτρεψε εισαγωγές σε παραγωγούς κάνναβης που δεν είναι πιστοποιημένοι κατά EU-GMP και έχει συγκριτικά λιγότερο αυστηρές απαιτήσεις από τη Γερμανία.
  • Οι λιγότερο αυστηρές απαιτήσεις για τις εισαγωγές είναι απόρροια της ανεπαρκούς παραγωγής ανθών κάνναβης υψηλής περιεκτικότητας THC για την κάλυψη της εσωτερικής ζήτησης.
  • Και για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, προβλέπεται αύξηση των εισαγωγών βάσει των τρεχουσών συμφωνιών εισαγωγής φαρμακευτικού ξηρού ανθού κάνναβης.
  • Το Ισραήλ πριν από το 2020 δεν είχε πραγματοποιήσει μεγάλες εισαγωγές ξηρού ανθού κάνναβης , αλλά σε μόλις έξι μήνες η χώρα έγινε ο μεγαλύτερος εισαγωγέας στον κόσμο, γεγονός που υπογραμμίζει τη δυναμική της παγκόσμιας αγοράς φαρμακευτικής κάνναβης.
  • Μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές εξαγωγές από το Ισραήλ σε άλλες χώρες.

Η αγορά της Φαρμακευτικής Κάνναβης είναι μία ταχέως εξελισσόμενη αγορά και τα δεδομένα αλλάζουν με δυναμικό τρόπο. Νέοι προορισμοί για εξαγωγές αναδεικνύονται μαζί με νέες ευκαιρίες για επενδύσεις. Η VK PREMIUM παρέχει συμβουλές και καθοδηγεί του πελάτες της στη διαμόρφωση της κατάλληλης στρατηγικής ώστε να είναι πάντα μπροστά από τις εξελίξεις.

Πηγή: MJBizDaily

Φόρμα Επικοινωνίας

CAPTCHA image

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση. Σημείωση: Ο προϋπολογισμός της επένδυσης για δημιουργία μονάδας καλιέργειας και επεξεργασίας Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα εκτιμάται στα 5 εκ. έως 7 εκ. ευρώ κατ΄ελάχιστον.