52% των εισαγωγών ξηρού ανθού Φαρμακευτικής Κάνναβης στη Γερμανία προέρχονται από τον Καναδά (στοιχεία 2019)

Γερμανική αγορά φαρμακευτικής κάνναβης

Οι καναδικές επιχειρήσεις φαρμακευτικής κάνναβης εξήγαγαν το 2019 περισσότερο αποξηραμένο ανθό σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, με κυριότερο εξαγωγικό προορισμό τη Γερμανία.

Το 2019, εξήχθησαν από τον Καναδά περίπου 3.740 κιλά αποξηραμένης κάνναβης για φαρμακευτική και επιστημονική χρήση, σύμφωνα με τα στοιχεία από την υπηρεσία Health Canada.

Το 2019 οι εξαγωγές του Καναδά παρουσίασαν αύξηση 160% σε σχέση με τις  εξαγωγές το 2018, που ανήλθαν σε 1.460 κιλά. Αυτή η αύξηση αποδεικνύει και την αυξανόμενη ζήτηση προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στην Ευρώπη, αλλά και την γενικότερη  διαπίστωση ότι η φαρμακευτική κάνναβη είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.

Στοιχεία για τις εξαγωγές του Καναδά:

  • Η Γερμανία ήταν ο κύριος εισαγωγέας για ξηρό ανθό φαρμακευτικής κάνναβης από τον Καναδά.
  • Πάνω από το 94% των 3.740.232 κιλών αποξηραμένου προϊόντος που εξήχθησαν από τον Καναδά πέρυσι πήγε στη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Ο Καναδάς παρείχε το 52% των εισαγόμενων ξηρών ανθών της Γερμανίας. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα προέρχονταν από την Ολλανδία.
  • Πάνω από 204 κιλά καναδικής αποξηραμένης κάνναβης πήγαν στην Αυστραλία.
  • Τα υπόλοιπα – 7,2 κιλά – στάλθηκαν στο Ισραήλ, την Πολωνία, την Πορτογαλία και άλλες χώρες Οι εξαγωγές κάνναβης του Καναδά το 2019 κατάφεραν να κάνουν τη χώρα τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα ξηρού ανθού στον κόσμο, μετά την Ολλανδία.

Η Γερμανία εισήγαγε περίπου 6.714 κιλά ξηρών ανθών φαρμακευτικής κάνναβης το 2019 από όλες τις χώρες τόσο για τη διανομή φαρμακευτικών προϊόντων όσο και για την αναδιανομή σε άλες χώρες της ΕΕ.

Ωστόσο, η αύξηση των εξαγωγών για την αποξηραμένη κάνναβη δείχνει σημάδια επιβράδυνσης καθώς οι καναδικές εταιρείες αγωνίζονται να βρουν νέους διεθνείς προορισμούς για άνθη.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι οι διεθνείς προορισμοί εξαγωγής στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης όπως το λάδι και άλλα προϊόντα.

Έως τώρα η Γερμανία αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά φαρμακευτικής κάνναβης στην Ευρώπη. Από το 2020 έχει και εσωτερική παραγωγή, γεγονός που ίσως επιβραδύνει τις εισαγωγές ξηρού ανθού, αν και σε καμία περίπτωση η εσωτερική παραγωγή της δεν θα καταφέρει να καλύψει την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης. Ωστόσο, αυτό το γεγονός υποδεικνύει σε όσους ασχολούνται με την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης ότι ίσως θα πρέπει να στραφούν και σε άλλα προϊόντα πέρα από τον ξηρό ανθό.

Η VK PREMIUM διαθέτει εξειδίκευση και εμπειρία σε επενδύσεις Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα, αναλαμβάνει την σχεδίαση μονάδων που πληρούν τα πρότυπα EU GMP και καθοδηγεί τον επενδυτή σε έξυπνες στρατηγικές και επιλογές τόσο για την υλοποίηση της επένδυσης στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα όσο και για τον συνδυασμό προϊόντων που θα αποφέρει τα υψηλότερα κέρδη και την καλύτερη τοποθέτησή του στην αγορά.

Φόρμα Επικοινωνίας

CAPTCHA image

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση. Σημείωση: Ο προϋπολογισμός της επένδυσης για δημιουργία μονάδας καλιέργειας και επεξεργασίας Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα εκτιμάται στα 5 εκ. έως 7 εκ. ευρώ κατ΄ελάχιστον.