Αύξηση 37% σημείωσαν το 2020 οι εισαγωγές κάνναβης για φαρμακευτική χρήση στη Γερμανία.

Γερμανική αγορά φαρμακευτικής κάνναβης

Σημαντική αύξηση 37% σημείωσαν το 2020 οι εισαγωγές κάνναβης για φαρμακευτική χρήση στη Γερμανία. Συνεχίζεται η ισχυρή ανοδική τάση εισαγωγών και το 2021.

Μια ανάλυση της γερμανικής αγοράς κάνναβης υποδεικύει ότι οι εισαγωγές κάνναβης βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, ενώ παρατηρείται ισχυρή ανοδική τάση για τη μεγαλύτερη αγορά φαρμακευτικής κάνναβης στην Ευρώπη.

Οι εισαγωγές ανθών φαρμακευτικής κάνναβης στη Γερμανία σημείωσαν ρεκόρ εισαγωγών το 4ο τρίμηνο του 2020, κλείνοντας το έτος με ετήσια αύξηση 37% σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Ναρκωτικών και Ιατρικών Συσκευών (BfArM).

Η Γερμανία εισήγαγε 3.264 κιλά φαρμακευτικής κάνναβης το τέταρτο τρίμηνο του 2020, το μεγαλύτερο ποσό για οποιοδήποτε τρίμηνο μέχρι σήμερα, φθάνοντας το ετήσιο σύνολο στα 9.249 κιλά. Το ποσό των εισαγωγών κάνναβης στη Γερμανία αυξάνεται ραγδαία, σε ποσοστό άνω του 100% σε ετήσια βάση για το 2018 και το 2019, και 37% για το 2020.

Τα επίπεδα εισαγωγής υπόκεινται σε διακυμάνσεις καθώς όλο το εισαγόμενο προϊόν δεν καταναλώνεται από Γερμανούς ασθενείς σε ένα δεδομένο τρίμηνο. Ως εκ τούτου, οι εισαγωγές πρέπει να λαμβάνονται μαζί με άλλες μετρήσεις, όπως το ύψος των αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρείες για τον καθορισμό του μεγέθους και της δραστηριότητας της συνολικής αγοράς.

Στο παρελθόν, η ζήτηση φαρμακευτικής κάνναβης στη Γερμανία ικανοποιήταν κυρίως από τις εισαγωγές κάνναβης από τον Καναδά και την Ολλανδία. Ωστόσο, αυτό αρχίζει να αλλάζει. Οι εξαγωγές κάνναβης από την Ολλανδία μειώθηκαν για πρώτη φορά, κατά 5% από έτος σε έτος σε 3.380 κιλά για το 2020. Αντίθετα η Γερμανία είχε περισσότερες εισαγωγές το 2020 από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, την Αυστραλία και το Ισραήλ.

Στο εγγύς μέλλον, αναμένεται η ζήτηση στην Γερμανική αγορά να καλυφθεί με εισαγωγές από χώρες με δυνητικά χαμηλότερο κόστος παραγωγής οι οποίες όμως θα τηρούν τα πρότυπα EU-GMP. Επιπλέον, τα πρώτα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης που καλλιεργούνται και παράγονται στη Γερμανία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά έως τα τέλη Μαρτίου 2021. Υπολογίζεται ότι εγχώριοι καλλιεργητές θα παρέχουν στη Γερμανία τουλάχιστον 2.600 κιλά φαρμακευτικής κάνναβης ετησίως.

Καθώς η προσφορά φαρμακευτικής κάνναβης στη Γερμανία αυξάνεται, εντείνεται ο ανταγωνισμός από παραγωγούς και χονδρεμπόρους. Επομένως προβλέπουμε ότι το προσεχές διάστημα, οι εταιρείες θα εντείνουν τη διαφοροποίησή τους μέσω πωλήσεων & προώθησης των πιο δημοφιλών εκχυλισμάτων και isolates κάνναβης.

Η VK PREMIUM προσφέρει μια ολοκληρωμένη παλέτα συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη διευκόλυνση των επενδύσεων κάνναβης στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικής και σχεδιασμού, χαρτοφυλακίου προϊόντων σύμφωνα με τις τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις της αγοράς, την αδειοδότηση, τις επιχορηγήσεις που χρησιμοποιούν επενδυτικό δίκαιο, σχεδιασμό και κατασκευή της εγκατάστασης σύμφωνα με την ΕΕ GMP & GACP πρότυπα και στρατηγικές διανομής σε ξένες αγορές.

Φόρμα Επικοινωνίας

CAPTCHA image

* Υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση. Σημείωση: Ο προϋπολογισμός της επένδυσης για δημιουργία μονάδας καλιέργειας και επεξεργασίας Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα εκτιμάται στα 5 εκ. έως 7 εκ. ευρώ κατ΄ελάχιστον.